• De Venice Simplon-Orient-Express is een luxe nachttrein met historische rijtuigen.
  • De hoogwaardige slaaptrein heeft drie restaurants, een barrijtuig en een cadeauwinkel.
  • Business Insider ging aan boord van de luxe trein voor een reis van één nacht van Parijs naar Venetië. Neem een kijkje.
  • Lees ook: Dit zijn de 5 meest extravagante first class suites van vliegmaatschappijen

Welkom aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express, een luxe trein met overnachting van reisorganisatie Belmond.

Vanaf het moment dat je instapt gaat, waan je je in een vervlogen tijdperk waarin de trein het toppunt van Europese glamour was.

Elke treinwagon is een gerestaureerd vintage rijtuig van de originele Orient Express, die “de gouden eeuw van het reizen” markeerde en glamoureuze passagiers inspireerde, van artiesten tot acteurs, volgens de brochure die vandaag de dag door Belmond aan passagiers wordt verstrekt.

De iconische Orient Express vervoerde rijke reizigers in de periode tussen 1883 tot 1977 en was de eerste transcontinentale exprestrein in Europa, volgens de Britse encyclopedie Britannica.

Tegenwoordig rijden de gerestaureerde wagons, vol hoogwaardige restaurants en luxueuze hutten en suites, tussen zeventien Europese steden, aldus de website van het bedrijf. De trein stopt onder meer in Amsterdam, Rome en Istanbul.

Business Insider ging aan boord van de luxe trein voor een reis van één nacht van Parijs naar Venetië. Benieuwd hoe de wagons er vanbinnen uitzien? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Neem een kijkje in de Venice Simplon-Orient-Express, de meest luxueuze trein ter wereld

LEES OOK: Dit is misschien wel het meest luxueuze openbare toilet ter wereld: verstopt op de 6e verdieping van een winkelcentrum in China