Met nog iets meer dan een week te gaan bij Disney vertelt de voormalige CEO en huidige voorzitter Bob Iger waarom hij besloot afscheid te nemen van het bedrijf.

Tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC zei hij dat hij begon na te denken over zijn aftreden omdat hij vond dat hij steeds “afwijzender stond tegenover de meningen van anderen”.

Iger was van oktober 2005 tot februari 2020 de topman van Disney. Hij werd opgevolgd door Bob Chapek. Sinds april vorig jaar is Iger actief als voorzitter van het bedrijf. Eind dit jaar neemt hij afscheid van de filmstudio.

“In de loop der tijd begon ik minder te luisteren en had ik misschien een beetje minder tolerantie voor de meningen van andere mensen”, zei Iger tegen CNBC. “Misschien omdat ik een beetje te veel vertrouwen kreeg in mijn eigen mening, wat soms gebeurt als je steeds wordt geprezen.”

De 70-jarige Iger vertelde niet wat zijn specifieke redenen waren voor zijn vertrek. Wel gaf hij aan dat hij te snel "nee" begon te zeggen tegen zijn collega's, omdat hij het gevoel had dat hij "elk argument al eens eerder had gehoord".

Iger voegde hieraan toe dat Chapek, de nieuwe CEO van Disney, de nodige veranderingen in het bedrijf zal aanbrengen.

"Ik begon de meningen van andere mensen iets meer te minachten dan had gemoeten", aldus Iger. "Het was niet de reden dat ik wegging, maar het droeg er wel aan bij."

Iger en Chapek zouden niet met elkaar overweg kunnen

In juli vertelde een ervaren leidinggevende van een studio die niet van Disney is tegen Insider dat velen in Hollywood geloven dat Iger en Chapek geen goede verstandhouding hebben.

"Het is gewoon algemeen bekend. Ze kunnen niet met elkaar overweg", aldus de leidinggevende. "Het is ongemakkelijk met Bob Iger in de buurt", zei hij. Volgens de leidinggevende zit Chapek te wachten tot hij het bedrijf echt kan leiden en verhindert het lange afscheid van Iger dit.

The New York Times meldde in april 2020 dat hoewel Iger officieel zijn rol als CEO had neergelegd, hij als voorzitter veel macht naar zich toetrok toen de coronapandemie ook Disney raakte.

LEES OOK: 5 dingen die je wilt weten over Disney’s nieuwe CEO Bob Chapek, de verrassende opvolger van Bob Iger