• De uitvoerende directie bij IT-bedrijf Centric van ondernemer Gerard Sanderink zou van plan zijn op te stappen, zo melden bronnen tegen het FD.
  • Centric zelf wil geen commentaar geven.
  • Het is al langere tijd onrustig bij IT-bedrijf Centric, dat een belangrijke leverancier is van systemen voor de overheid.

De uitvoerende directie van IT-bedrijf Centric zou bezig zijn op te stappen vanwege een conflict met eigenaar Gerard Sanderink, zo meldt Het Financieele Dagblad woensdag op basis van verschillende goed ingevoerde bronnen.

Een woordvoerder wilde geen commentaar geven tegenover het FD en Sanderink en zijn advocaat waren niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens de bronnen die het FD sprak is er een vertrouwenscrisis ontstaan tussen Sanderink en de uitvoerende directie, naar aanleiding van een uit de hand gelopen conflict tussen Sanderink en diens ex-partner Brigitte van Egten.

Centric heeft zo’n 4.000 medewerkers en bouwt onder meer IT-systemen voor overheden, waaronder veel gemeenten.

Medio 2021 bepaalde het gerechtshof in Den Haag dat twee eerder vertrokken directeuren van IT-bedrijf Centric hadden recht op tonnen vergoeding. Het gerechtshof bepaalde in hoger beroep dat het bedrijf bij hun ontslag ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Daarbij namen de rechters ook mee dat vrijwel de hele top van het bedrijf binnen korte tijd vertrok na ruzie met eigenaar Gerard Sanderink.

Het is al geruime tijd onrustig bij Centric en andere bedrijven van Sanderink zoals bouwer Oranjewoud. Sinds de miljardair een vriendschap heeft gesloten met zelfverklaard cyberveiligheidsspecialist Rian van Rijbroek kreeg hij ruzie met vrijwel het hele bestuur van Centric.

Ook Van Egten, oud-topvrouw van een zonnepanelenbedrijf van Sanderink die bij Centric op de loonlijst stond en jarenlang de partner van Sanderink was, heeft sindsdien met hem ruzie. 

LEES OOK: Theranos-oprichter Elizabeth Holmes getuigt niet in het fraudeproces tegen haar ex-vriend en voormalige zakenpartner, Ramesh ‘Sunny’ Balwani