Financieel directeur Rianne Jans is ontslagen bij automatiseringsbedrijf Centric. Jans was nog maar een kleine zes maanden in dienst bij het bedrijf van ondernemer Gerard Sanderink

Het bedrijf bevestigt het vertrek van Jans zelf op het intranet en in een korte verklaring op de eigen website, nadat maandag al het gerucht ging dat ze bij het bedrijf weg moest.

Volgens de verklaring hebben Jans en Centric “toch besloten in goed overleg uit elkaar te gaan”. Er is nog niet bekend hoe haar rol ingevuld zal worden.

Problemen aan de top bij Centric

Het vertrek van Jans is niet de enige wijziging binnen de top die het bedrijf krijgt te verwerken. Managing Director François Zielemans zou hebben afgezien van een leidende rol binnen de cybersecurity-tak van het bedrijf. Dat bevestigde hij vandaag aan it-vakblad AG Connect. Eerder werd hij nog juist genoemd als degene onder wiens leiding de divisie wordt opgezet.

Centric krijgt kritiek te verduren vanwege de betrokkenheid zelfverklaard cyberexpert Rian van Rijbroek bij het bedrijf. Al zes andere topbestuurders zouden het veld hebben moeten ruimen nadat zij in conflict kwamen met Sanderink over de rol van Van Rijbroek. In een verklaring liet Centric onlangs overigens weten dat Van Rijbroek geen positie heeft binnen het bedrijf. Maar ze levert wel “informatie aan de business unit Cyber Defense Services”.

Volgens Sanderinks ex-vriendin Brigitte van Egten zou Van Rijbroek, wiens kennis door experts in twijfel wordt getrokken, Sanderink “in haar greep” hebben.

Hoewel niet duidelijk is wat de reden voor het vertrek van Rianne Jans is, melden bronnen aan NRC dat ook haar vertrek te maken heeft met de positie van Rian van Rijbroek. Jans volgde zelf Carolien van der Werf op die opstapte na het ontslag van ceo Karim Henkens.

De complete top van het it-bedrijf kampt met problemen in het bestuur. Na het ontslag van Henkens verdween niet alleen Van der Werf, maar ook directieleden Ronald Plomp en Guus Sturm en commercieel directeur Hans Schrijver.

LEES OOK: Strukton-topman Gerard Sanderink weigerde beschuldigingen aan het adres van zijn ex te rectificeren