• Vier jaar geleden zette de Nederlander Didi Taihuttu en zijn gezin alles op alles door huis en haard te verkopen voor bitcoins. Sindsdien is hun vermogen tal van keren over de kop gegaan.
  • Die cryptorijkdom brengt het gezin onder op geheime locaties op verschillende plekken in de wereld, zo laat Taihuttu weten aan tv-zender CNBC.
  • De bitcoinfamilie heeft twee opslagplaatsen in Europa, nog eens twee in Azië, één in Zuid-Amerika en een zesde in Australië.

In 2017 werden de Nederlander Didi Taihuttu en zijn gezin wereldnieuws, toen ze al hun bezittingen – inclusief het huis in Venlo – te koop zetten voor bitcoins. Met die stap hoopte de ‘bitcoinfamilie’ hun vermogen in korte tijd te verveelvoudigen.

Lees ook: Deze Limburger verkoopt niet alleen zijn huis, maar al zijn bezittingen voor bitcoin… en woont nu met zijn gezin op een camping

Hoeveel bitcoin het gezin precies bezit is onduidelijk, maar dat hun vermogen sterk is toegenomen, lijdt geen twijfel. Een bitcoin werd destijds verhandeld tegen zo’n 4.000 dollar. Vandaag de dag is diezelfde munt ruim 45.000 euro waard.

Maar waar stal je al dat vermogen, waarmee je niet terecht kan bij een traditionele bank? In geheime kluizen op verschillende continenten dus, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Wereldwijd in kluizen verborgen USB-sticks

De bitcoinfamilie slaat bijna driekwart van hun crypto's op in zogenoemde 'cold wallets': offline portemonnees die niet verbonden zijn met het internet. Dit type USB-sticks verstopt het gezin in verschillende landen. "Zo hoef ik nooit ver te vliegen om uit de markt te stappen", aldus vader Didi tegen CNBC.

Het grote voordeel van deze 'hardware wallets' is dat ze niet zijn blootgesteld aan de gevaren van het internet (denk aan hackers die op jouw crypto's uit zijn). Nadeel is dat je minder makkelijk bij je bitcoins kunt. Daarom worden ze vooral gebruikt om grote hoeveelheden cryptomunten veilig op te slaan.

Lees ook: Bitcoin kopen? Zo doe je dat op een veilige manier als je nu toe wilt slaan

Het gezin heeft twee opslagplaatsen in Europa, nog eens twee in Azië, één in Zuid-Amerika en een zesde in Australië.

Didi Taihuttu laat aan CNBC weten dat het niet om begraven schatten op afgelegen eilanden gaat. De wallets worden ondergebracht op verschillende locaties, variërend van huurappartementen en huizen van vrienden tot zelfopslaglocaties.

"Ik leef liever in een gedecentraliseerde wereld waar ik de verantwoordelijkheid heb om mijn kapitaal te beschermen", aldus Taihuttu.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Het Limburgse gezin dat alles verkocht voor bitcoin en op een camping woont krijgt nu zelfs fanmail: ‘Ze zien onze stap als heldendaad’