De Chinese taxi-app Didi Chuxing heeft 4 miljard dollar opgehaald bij investeerders.

Het bedrijf wil het geld gebruiken voor internationale expansie, voor investeringen in AI (kunstmatige intelligentie) en in milieuvriendelijke auto’s.

Volgens Techcrunch is de investering gedaan op een waardering van 56 miljard dollar. Daarmee zou Didi inmiddels meer waard zijn dan Uber.

Uber worstelt met het ene schandaal na het andere. Oprichter Travis Kalanick is inmiddels vervangen door Dara Khosrowshahi, oud-topman van Expedia.

Didi en Uber vochten eerder een miljardenverslindende strijd uit op de Chinese markt, die eindigde in een pact vorig jaar: Uber kreeg een belang in Didi om zich vervolgens terug te trekken uit China. Overigens moet de deal nog afgewikkeld worden.

Wie precies mee hebben gedaan aan de nieuwe investeringsronde is niet bekend. Wel zouden volgens The Wall Street Journal bestaande investeerders als het Japanse Softbank en het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi weer van de partij zijn.

Elektrisch rijden in China

Didi is nu nog alleen in China actief, maar het heeft wel geïnvesteerd in concurrenten van Uber als Lyft en Taxify. Het is onduidelijk of het nu zelf in andere landen actief wil worden.

Wel is bekend dat het bedrijf enorme ambities heeft op het gebied van elektrisch rijden. Het bouwt momenteel aan een eigen netwerk om auto's op te laden. Het bedrijf zegt zelf dat van de 2 miljoen elektrische auto's die in China rondrijden, er nu 260.000 gebruikenmaken van het Didi-platform.

Dat is overigens maar een fractie van de 21 miljoen chauffeurs op het netwerk. In 2020 wil Didi 1 miljoen elektrische auto's hebben aangesloten.

LEES OOK: Dit moet je weten over Dara Khosrowshahi, de nieuwe CEO van Uber

MIS OOK NIET: Amsterdamse Uber-concurrent Abel bezwijkt onder concurrentie