Er is een nieuwe eigenaar gevonden voor failliete winkels Charles Vögele.

De curatoren hebben overeenstemming bereikt met Vidrea Retail, dat zoveel mogelijk winkels open wil houden, werd dinsdag bekendgemaakt.

De overeenstemming betreft 90 van de oorspronkelijk 95 winkels, maar het is niet zeker dat die daadwerkelijk allemaal open kunnen blijven. Dat is volgens Vidrea nog afhankelijk van de onderhandelingen met verhuurders.

Charles Vögele telde circa 700 werknemers in Nederland. Eind januari werd bekend dat het bedrijf Nederland de rug toekeerde. Daarbij werd het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse winkels.

Faillissement

Het al langer kwakkelende Charles Vögele werd eind vorig jaar overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail. De nieuwe eigenaren willen zich onder een andere naam concentreren op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Voor de Benelux en Duitsland is in de toekomstplannen geen rol weggelegd.

De Nederlandse tak heeft de afgelopen maanden vergeefs gezocht naar mogelijkheden om het bedrijf onder een nieuwe eigenaar voort te zetten. Aangezien dat niet is gelukt, zag de directie geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen. Charles Vögele is sinds 1999 actief in Nederland.

De curatoren houden de winkels voorlopig open voor de uitverkoop van voorraden, liet een woordvoerder in januari weten. Toen al hoopte het bedrijf op een doorstart. ,,Het hele bedrijf wordt lastig, maar voor grotere vestigingen op plekken waar veel publiek komt, is mogelijk wel belangstelling”, aldus de zegsman in januari.

In België is Charles Vögele er al vorig jaar mee gestopt. Een deel van de winkels kon worden overgedaan aan andere ketens, maar ook daar viel voor het overgrote deel van de vestigingen definitief het doek. Voor de Duitse tak werd eerder deze week wel een koper gevonden.

LEES OOK: Investeerders redden Olcay Gulsen’s kledingmerk SuperTrash ‘met miljoenen’