Met een flinke kapitaalinjectie heeft mode-ondernemer Olcay Gulsen van SuperTrash een crisis kunnen afwenden.

Verschillende investeerders hebben Gulsen met ‘enkele miljoenen’ van haar bancaire probleem af geholpen, zo bevestigt ze tegenover zakenblad Quote.

Volgens bronnen bij Quote zat de modekoningin krap bij kas vanwege tegenvallende resultaten van de nieuwe formule ST.Studio en gedoe met bankkredieten. Zo gingen er volgens het blad verhalen de ronde over rekeningen die niet (volledig) werden betaald. Volgens een voormalige medewerker zou SuperTrash ‘sinds december technisch falliet zijn’ en zouden de banken daarop een koper gaan zoeken.

Gulsen  stelt dat het allemaal wel meevalt, zo vertelt ze aan Quote. ST.Studio is  inderdaad nog niet winstgevend, maar het label voor een wat oudere doelgroep bestaat ook pas sinds één jaar. Gulsen bevestigt dat er winkels van SuperTrash zijn gesloten in Haarlem en Amsterdam en dat het hoofdkantoor is voor 1,1 miljoen euro verkocht.

Het liquiditeitsprobleem had volgens de onderneemster te maken met een mislukte overstap naar een buitenlandse bank. Ze had haar huisbank ingewisseld voor een buitenlandse bank, omdat het bedrijf dacht beter overweg te kunnen met de betaalmethode Letter of Credit. Met een LC krijgen im– en exporteurs meer zekerheid bij het buitenlandse leveringen. Dat bleek niet zo te zijn.

Gulsen houdt controle over SuperTrash

Volgens de onderneemster draait SuperTrash als geheel een miljoenenomzet en behaalt het bedrijf een winstmarge van twaalf procent. De geboren Waalwijkse heeft voor haar 'funding'-probleem een kapitaalinjectie van 'enkele miljoenen' geïnitieerd.

Ongeveer de helft daarvan wordt naar eigen zeggen door Gulsen zelf betaald. Hierdoor blijft de meerderheid van de aandelen in haar bezit. Het is niet bekend wie de andere Nederlandse mode-investeerders zijn.

LEES OOK: Deze 31-jarige Turks-Nederlandse pilote is een regelrechte hit op Instagram