Hoe snel kan Apple de iPhone X leveren?

Een goed ingevoerde analist denkt dat het nieuwe paradepaardje met een Nederlandse winkelprijs van 1.159 euro dit jaar slechts beperkt beschikbaar is.

Eind oktober gaat de iPhone X in 57 landen in de verkoop, waaronder Nederland. Echter, volgens topanalist Ming-Chi Kuo van KGI Securities zal Apple dit jaar wereldwijd slechts 30 tot 35 miljoen exemplaren van de iPhone X kunnen leveren, tegen een eerder schatting van 40 miljoen stuks. Dat blijkt uit een rapport dat Business Insider heeft ingezien.

De iPhone X is voorzien van een 3D-camera aan de voorkant, die de naam TrueDepth heeft gekregen. Deze wordt gebruikt om de smartphone te ontgrendelen met gezichtsherkenning. Maar volgens diverse berichten zijn er nog serieuze productieproblemen met deze nieuwe camera.

iPhone X

Volgens analist Kuo kunnen de problemen met de TrueDepth-camera binnen een paar maanden zijn opgelost. Verder denkt hij dat concurrenten van Apple die met besturingssysteem Android werken, nog zeker 18 tot 30 maanden nodig hebben om de functionaliteiten van de TrueDepth-camera te evenaren. Dat geeft de iPhone X een voorsprong tot in het jaar 2019.

Vraag is wat Apple-fans de komende maanden doen. De iPhone X lijkt gewild, maar is nog even beperkt beschikbaar. Apple heeft ook de iets goedkopere iPhone 8 als alternatief, maar hoeveel klanten blijven wachten tot ze de geavanceerdere iPhone X kunnen krijgen?

Analist Kuo denkt dat de vertraagde levering van de iPhone X per saldo niet heel veel effect zal hebben op de verkopen van de iPhone 8.

LEES OOK: Als je € 1.159 veel vindt voor de iPhone X, kijk dan eens hoeveel-ie kost buiten Nederland