• Bitcoin kan zo’n 15 procent stijgen, na de terugval van de afgelopen weken.
  • Dat stelt technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies in een nieuw rapport.
  • Bitcoin loopt bij een terugkeer naar de vorige piek van 73.700 dollar weer tegen een weerstandsniveau aan. Als dat doorbroken wordt, kan de cryptomunt tot boven de 80.000 dollar stijgen.
  • Lees ook: Argentijnen kopen bitcoins in de hoop op betere bescherming tegen inflatie

Bitcoin kan weer verder stijgen, nadat even sprake is geweest van een terugval. Dat stelt technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies maandag in een nieuw rapport.

Sinds de piek van ruim 73.000 dollar van medio maart is bitcoin in de periode tot 22 maart teruggezakt tot ongeveer 63.000 dollar. Woensdag noteerde bitcoin weer rond de 69.000 dollar.

Volgens Stockton vormt de eerdere piek van ongeveer 73.700 dollar het eerst volgende weerstandsniveau op de korte termijn.

Als bitcoin boven dat niveau breekt, kan de belangrijkste cryptomunt doorstoten naar een niveau van 80.600 dollar, wat een potentiële stijging van 15 procent ten opzichte van de huidige niveaus vertegenwoordigt.

De stijging van bitcoin met 66 procent dit jaar werd gedreven door een sterke vraag naar nieuwe beleggingsfondsen in de VS (de zogenoemde spot bitcoin-ETF's) en een komende wijziging in de technische opzet van het bitcoinnetwerk.

Bitcoin 'halving' in april

In april vindt een zogenoemde 'halving' plaats, een 4-jaarlijkse gebeurtenis waarbij de vergoeding in nieuwe bitcoins bij het goedkeuren van transacties wordt gehalveerd. Hierdoor komen er minder nieuwe bitcoins in omloop.

Wat analist Stockton bemoedigend vindt, is het feit dat bitcoin tijdens de recente daling met succes het steunniveau van 64.900 dollar testte en vanaf dat niveau weer is gestegen. "Dit suggereert dat de pullback is uitgemond in een bullish kortetermijnontwikkeling", schrijft de technisch analist.

Voor de middellange termijn en de lange termijn is Stockton ook positief. "De uptrend lijkt duurzaam te zijn voor de komende maanden volgens onze langetermijnindicatoren, die op een stijging wijzen zonder 'verkoop'-signalen", schrijft Stockton.

LEES OOK: De prijs van cacao stijgt zó hard dat de koerswinst van bitcoin erbij in het niet valt – intussen wordt ook chocola duurder