Festival Het Amsterdams Verbond dat op Bevrijdingsdag moest plaatsvinden, krijgt geen vergunning van de gemeente. Maar de 15.000 kaarten zijn helemaal uitverkocht.

Een uitverkocht festival dat niet doorgaat, doet misschien een beetje denken aan het megadebacle Fyre. Dit überhippe festival zou georganiseerd worden op de Bahama’s en raakte binnen mum van tijd uitverkocht, maar viel totaal in het water door mismanagement. Zowel Netflix en Hulu maakten een documentaire over het drama.

Hiervan is geen sprake bij Het Amsterdams Verbond.

“Het is zeer gebruikelijk dat vergunningszaken nog lopen in de aanloop naar een evenement”, laat de organisatie weten in een Instagram-post waarin het slechte nieuws wordt gebracht. Dat de vergunning begin deze week is geweigerd, heeft volgens de organisatoren “niets te maken met vergunningstechnische zaken als geluidsoverlast of veiligheid, maar puur met de programmaonderdelen van ons evenement”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Het Amsterdams Verbond (@amsterdamsverbond) op

“De reden is dat de gemeente het programma niet voldoende vindt passen bij de locatie Tuinen van West (…)”, schrijft Het Amsterdams Verbond die de dupe denkt te zijn geworden van willekeur in onduidelijk evenementenbeleid van de gemeente.  “Wij zijn verbijsterd over deze mededeling en hebben ook onze grote twijfels bij de rol die de gemeente in deze kwestie speelt.”

De organisatie zegt tot een oplossing te willen komen met Stadsdeel Nieuw-West, maar die wil het gesprek niet aangaan. Vandaar dat Het Amsterdams Verbond nu de juridische weg bewandelt, volgende week dient een kort geding in de rechtbank Amsterdam. Ook zijn de organisatoren de petititie ‘Het Verbond Moet Doorgaan’ gestart om het festival door te kunnen laten gaan.

Lees meer over festivals: