Een cybercrimineel doet het liefst zo min mogelijk om geld te verdienen aan zijn of haar slachtoffer. Daarom maakt een hacker doorgaans gebruik van slechts een handjevol manieren om bij computers van bedrijven of particulieren binnen te komen.

Omgekeerd betekent dit je maar op datzelfde handjevol kwetsbaarheden hoeft te letten om het gros van de cyberaanvallen af te weren.

Het gaat hierbij om grofweg vijf aanvalsmethodieken, blijkt uit een lijst die is gepubliceerd door van een alliantie van cybersecurity-instellingen uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Kort gezegd liggen belangrijkste kwetsbaarheden bij inloggegevens, toegangsbeheer, software-updates en patches, configuratiefouten en monitoring/antivirus.

Techplatform AG Connect heeft op basis hiervan een overzicht gemaakt van de manieren waarop je je tegen de meest voorkomende aanvalsmethoden van hackers kunt beschermen. Daarbij komen zaken als multifactor authenticatie, sterke wachtwoorden en het belang van vpn-verbindingen aan de orde.

Lees hier het hele artikel op AG Connect: Zo bescherm je je tegen de meestgebruikte aanvalsroutes van cybercriminelen

Meer lezen over cybersecurity? Check deze artikelen: