• Bijbaantjes leveren bijna altijd nuttige ervaring op: je leert hoe je met collega’s omgaat, hoe je jezelf organiseert en hoe je verantwoordelijkheid neemt.
  • Een bijbaan als jongere kan ook invloed hebben op je toekomstige carrière, als je die goed kiest.
  • In een interview met Business Insider Deutschland legt Diana Styles, HR-directeur van fintechbedrijf N26, uit hoe je je kunt onderscheiden met een bijbaan op je cv.

Tijdelijke hulp in de stadsboekhandel, werken in de horeca of assistent bij een grote onderneming: er zijn tal van mogelijkheden om als student of werkende jongere extra geld te verdienen.

Met iedere baan investeer je in jezelf. Je leert verantwoordelijkheid te nemen, je tijd efficiënt in te delen en hoe je met collega’s omgaat.

Sommige stages, tijdelijke baantjes en vakantiebanen helpen je ook met vaardigheden die relevant zijn voor je latere carrière – en daarbij staan ze ook nog eens goed op je cv als je gaat solliciteren voor een volledige baan.

“Als je goed bent in wiskunde, kun je bijvoorbeeld stage lopen bij een financieel bedrijf of er eerst parttime werken”, zegt Diana Styles, HR-manager van fintechbedrijf N26 en voormalig manager bij Adidas, in een interview met Business Insider Deutschland.

Ben je geïnteresseerd in reclame, ga dan een paar uur per week als stagiair bij een marketingbureau aan de slag. Heb je affiniteit met IT, dan kun je op zoek naar een functie bij een technisch bedrijf.

Volgens de carrièredeskundige moet een deeltijdbaan aansluiten bij je eigen interesses en de specifieke vaardigheden bevorderen die je nodig hebt in je toekomstige professionele leven. Wie al praktijkervaring heeft, zal zich later beter kunnen onderscheiden van anderen op de arbeidsmarkt.

Kijk goed om je heen binnen een bedrijf

Als je nog niet precies weet waar je carrière wilt maken, dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij verschillende onderdelen van een bedrijf. Ook als daar uiteindelijk niets bij zit waar je warm van wordt, is het nuttig om te beseffen wat je niet wilt.

Lees ook op Business Insider

Styles nodigt graag sollicitanten uit die bijvoorbeeld al enige ervaring hebben opgedaan met projectmanagement. Dat is volgens haar waardevolle kennis. “Je krijgt dan inzicht in veel verschillende onderwerpen”, zegt de HR-directeur.

Zijn er ook baantjes die je beter niet op je cv kan zetten? “Dat ligt aan het verhaal”, zegt Styles. Het hangt af van de manier waarop je uitlegt waarom je iets hebt gedaan en wat de relevantie is.

Styles herinnert zich een sollicitant die vroeger honden uitliet en zich aanmeldde voor een stage op de marketingafdeling. Als hij haar had verteld dat hij zichzelf en zijn diensten goed in de markt zette, bijvoorbeeld via flyers en een socialmediacampagne, dan zou hij een geweldige kandidaat zijn geweest om het marketingteam van N26 te versterken.

Maar dat deed hij niet. “Dat is dan moeilijk”, zegt Styles, omdat HR-medewerkers in principe geïnteresseerd zijn in de ervaring die relevant is voor de baan. Wanneer een kandidaat iets op z’n cv zet, maar niet kan verklaren waarom het relevant is voor de functie, wordt het lastig.

Gaten in je cv: probeer ze niet te verdoezelen

Er zijn altijd sollicitanten die ‘gaten’ hebben in hun cv. Of het nu gaat om een tussenjaar na het eindexamen, een periode van ziekte of een wereldreis: wees eerlijk, adviseert Styles: “Probeer het niet te verdoezelen. Wees in staat om uit te leggen welke ervaringen je in zo’n tussenperiode hebt opgedaan.”

Eerlijkheid en authenticiteit zijn volgens de HR-manager erg belangrijk. De absolute no-go: als wordt ontdekt dat er iets op het cv verfraaid is. Of iemand die liegt over zijn sterke en zwakke punten.

“Als iemand over zijn zwakheden zegt dat hij of zij ‘te georganiseerd’ is of dat hij ‘te hard’ werkt, komt dat niet sterk over”, aldus Styles.

In plaats van dergelijke antwoorden hoort de personeelsmanager liever dat een sollicitant vertelt welke fouten hij in zijn leven heeft gemaakt. “We hebben allemaal zwakke punten en maken fouten”, zegt Styles. “En daar leren we van.”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Business Insider Deutschland.

Lees meer over carrière en solliciteren: