• Uit onderzoek van JPMorgan onder 3.400 institutionele beleggers blijkt dat de overgrote meerderheid voorlopig geen plannen heeft om in cryptomunten te investeren.
  • Wel denkt 58 procent van de ondervraagde beleggers dat cryptomunten “een blijvertje” zijn.
  • Een aantal grote spelers op Wall Street heeft geld gestoken in cryptomunten, nu de bitcoin weer een enorme opmars doormaakt.

Een overweldigende meerderheid van de institutionele beleggers is voorlopig niet van plan te investeren of handelen in cryptomunten, terwijl 58 procent wel denkt dat crypto “een blijvertje” is.

In een onderzoek van JPMorgan onder zo’n 3.400 beleggers die in totaal 1.500 instituten van over de hele wereld representeren, zegt 11 procent van de beleggers dat hun bedrijf handelt of investeert in cryptomunten terwijl 89 procent dat niet doet.

Van de beleggers die “nee” antwoordden zegt 78 procent dat het “niet waarschijnlijk” is dat hun bedrijf gaat handelen of investeren in crypto, terwijl 22 procent dat “waarschijnlijk” acht.

Het onderzoekt licht een tipje van de sluier op over hoe groot de belangstelling van institutionele beleggers is in cryptomunten. De opmars van de bitcoin krijgt veel aandacht, maar de meeste institutionele beleggers blijven terughoudend met cryptomunten. 

Op de vraag "Wat denkt u over crypto?" antwoordde 14 procent "iets om ver weg van te blijven" en 7 procent dat het "een van de meest belangrijke beleggingsmogelijkheden" wordt.

58 procent van de beleggers zegt dat cryptomunten "een blijvertje" zijn en 21 procent antwoordde dat crypto niet meer dan "een tijdelijke rage" is.

Bijna alle beleggers (98 procent) denken dat er "enigszins" of "heel veel" fraude wordt gepleegd in de cryptowereld. 

Meerdere grote beleggers op Wall Street hebben belangen genomen in cryptomunten en bitcoin. Onlangs heeft ook Morgan Stanley laten weten dat het onderzoekt of het gaat investeren in cryptomunten, meldde Bloomberg.

Morgan Stanley heeft ook een aandeel van 10,9 procent in softwarebedrijf MicroStrategy, dat onder leiding van CEO Michael Saylor miljarden in bitcoin heeft geïnvesteerd. Daardoor staat de bank indirect bloot aan 7.681 bitcoin.

BlackRock heeft twee van zijn fondsen toestemming gegeven om te handelen in bitcoinfutures, terwijl strategen van JPMorgan een theoretisch koersdoel van 146.000 dollar hebben bepaald voor de bitcoin.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: