• Cryptomunt solana onttrekt zich aan de marktdaling van deze week.
  • Dinsdag zakte de bitcoin plotseling fors weg en andere cryptomunten volgden die beweging.
  • Solana, dat als een concurrent van het Ethereum-netwerk wordt gezien, staat daarentegen op weekbasis 80 procent hoger.

Cryptomunt solana heeft donderdag een nieuwe recordhoogte bereikt en presteert daarmee veel beter dan andere digitale valuta deze week.

De munt is in de afgelopen maand met bijna 400 procent gestegen en in de laatste week met bijna 80 procent.

Cryptomunten gingen maandag en dinsdag hard onderuit, precies op het moment dat El Salvador als eerste land van de bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Handelaren namen de winst op hun cryptobezittingen, waardoor de prijzen daalden tot een punt waarop andere beleggers gedwongen waren hun posities op te geven en de prijzen nog verder omlaag gingen.

Bitcoin en ether verloren bijna 15 procent in twee dagen, terwijl altcoins nog harder onderuit gingen. Zo verloren polkadot en dogecoin 20 procent.

"Ervaren handelaren hebben een dikke huid ontwikkeld voor ongelukjes als de flashcrash van deze week. Waar nieuwelingen op de cryptomarkt snel vertrouwen verliezen, zijn handelaren die al langer meedraaien wel gewend aan dit soort gebeurtenissen en daardoor zullen ze waarschijnlijk niet zo snel het vertrouwen verliezen", zegt medeoprichter en CEO Petr Kozyakov van cryptobetaalplatform Mercuryo tegen Insider.

De veerkracht van solana wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de solana-blockchain, die behoort tot de zogeheten 'Ethereum-killers'. Dat komt omdat dit cryptoplatform tegen lagere kosten en hogere snelheid gedecentraliseerde financiële applicaties en populaire non-fungible tokens (NFT's) ondersteunt.

Lees ook: Deze concurrent van cryptoplatform Ethereum kan een enorme klapper maken, volgens een belegger in blockchainbedrijven

"De sterke prestatie deze week is min of meer een voortzetting van de groei die de munt de laatste tijd al liet zien. Met twee verschillende nieuwe NFT-projecten en dagelijks nieuwe projecten in het ecosysteem is er een oneindige vraag van kleine particuliere beleggers naar solana", zegt Kozyakov.

Solana is nu de zesde cryptomunt gemeten naar marktwaarde met een omvang van 62 miljard dollar, terwijl bitcoin met een marktkapitalisatie van 867 miljard dollar volgens coinmarketcap.com nog altijd de grootste is.

LEES OOK: Bitcoin op belangrijk kantelpunt: steun bij 200-daags koersgemiddelde is cruciaal, anders dreigt daling naar $30.000