• Wat moet je weten over crypto en blockchain om succesvol te kunnen navigeren op de cryptomarkt?
  • De tweede editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! staat in het teken van strategieën om succesvol te beleggen in crypto en de kennis die daarvoor nodig is.
  • Tafelgast en CEO Lucas Wensing van vermogensbeheerder AMDAX verwacht dat het toezicht op de cryptomarkt in Nederland en Europa wordt aangescherpt. En dat is geen slechte zaak.

Begrijp Lucas Wensing niet verkeerd: hij is een groot voorstander van het drempelvrije financieel stelsel, maar vindt ook dat de cryptobelegger beschermd moet worden.

De CEO van de Amsterdamse vermogensbeheerder voor cryptobeleggingen AMDAX, die in 2020 als eerste Nederlandse partij een groen vinkje kreeg van toezichthouder DNB, vindt dat beleggen in digital assets op eenzelfde manier gereguleerd moet worden als bijvoorbeeld beleggen in aandelen. “Beleggers moeten zeker weten dat ze zakendoen met een betrouwbare partij.”

Het is volgens Wensing de hoogste tijd dat er een einde komt aan de zeer beperkte regulering op de cryptomarkt. Veel cryptoprojecten zijn volgens hem een scam die geen enkele waarde toevoegen. “Behalve dan voor de bedenkers die ze op de markt brengen. Dat schaadt het vertrouwen en weerhoudt serieuze beleggers ervan om de stap te zetten. Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden.”

Wensing hoopt dat de ontwikkeling van toezicht op de cryptomarkt er uiteindelijk toe leidt dat juist meer partijen zich op de markt wagen. Dat AMDAX dan meer concurrentie krijgt, deert hem niet: “Het zou betekenen dat de markt volwassen wordt.”

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

Om grote ongelukken te voorkomen, vindt Wensing ook dat er iets moet gebeuren aan de informatievoorziening rond cryptobeleggen. “Beleggen zonder kennis leidt tot bubbels. Dat zien we rond de NFT’s waar een paar ton voor plaatje wordt neergeteld. Terwijl rond de technologische ontwikkeling juist heel veel potentie zit.”

Toch creëert diezelfde technologie soms nieuwe valkuilen. Hij verwijst naar de recente ontwikkelingen rond stablecoins zoals TerraUSD, die in sommige gevallen toch niet zo stabiel blijken. “Soms schiet de innovatie mensen naar het hoofd. Als het dan misgaat, past daar nederigheid.”

Op 23 juni 2022 op 20.00 uur is Business Insider Live! terug met een nieuwe aflevering over crypto. Dit keer gaan we in op succesvolle strategieën om te beleggen in crypto. Welke investeringsstrategieën heb je tot je beschikking als cryptobelegger? Hoe kun je navigeren in stijgende en dalende markten? En hoe selecteer je blockchainprojecten met echte waarde? Kijk hier voor meer informatie.

*Je ontvangt de 15 euro welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 30 juni 2022.