• Wat moet je weten over cryptovaluta en blockchain om succesvol te kunnen navigeren op de cryptomarkt?
  • De tweede editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! staat in het teken van strategieën om succesvol te beleggen in crypto en de kennis die daarvoor nodig is.
  • Tafelgast en wetenschapsjournalist Krijn Soeteman verdiepte zich uitgebreid in cryptovaluta, de bitcoin en blockchain. Hij houdt de ontwikkelingen op de cryptomarkt sinds het prille begin scherp in de gaten.

De eerste keer dat Krijn Soeteman ‘per ongeluk’ over de opkomst van cryptomunten struikelde, was in 2011 toen hij betrokken was bij het VPRO wetenschapsprogramma Labyrinth. Het onderwerp was economie. Als bijvangst hield hij er een interesse voor de bitcoin aan over. “Al was dat toen nog allemaal vaag en obscuur.”

Soeteman ging als beginnende cryptobelegger – net als vele anderen – het schip in na het beruchte faillissement in 2014 van de op een na grootste bitcoinbeurs Mt. Gox. Daarna besloot hij zich serieus in de materie te verdiepen. Zo ontdekte hij dat de opkomst van cryptomunten niet alleen technologische, maar ook maatschappelijke implicaties heeft.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

Het onderzoek naar cryptovaluta, bitcoin en de blockchain leidde in 2018 tot zijn eerste boek: Cryptovaluta for Dummies. Hierin doet Soeteman voor de nieuwsgierige leek helder uit de doeken hoe het nou precies zit met al die verschillende cryptovaluta zoals de bitcoin, ether en vele andere.

Hij geeft antwoord op vragen als: Waarom is een blockchain nodig? Wat is daar het voordeel van en wanneer heb je er niets aan? En is valuta eigenlijk wel het juiste woord? Maar ook: hoe werkt handelen op cryptobeurzen en kun je er snel rijk mee worden? Hoe werken eigen wallets en wat zijn ‘smart contracts’?

Die basiskennis is belangrijk als je succesvol wilt beleggen in cryptomunten, want er is veel keuze, maar er zijn ook flink wat valkuilen. Als tafelgast van Business Insider Live: Crypto! zal Soeteman hierover zijn licht laten schijnen.

Inmiddels beleggen naar schatting ruim 1,6 miljoen Nederlanders in crypto. Daarom vond Soeteman het tijd voor een nieuwe educatieve uitgave en dat werd de in 2022 verschenen Crypto Encyclopedie. Hiermee wil hij Soeteman geïnteresseerden systematisch helpen hun kennis rondom dit thema te verbeteren.

Op 23 juni 2022 op 20.00 uur is Business Insider Live! terug met een nieuwe aflevering over crypto. Dit keer gaan we in op succesvolle strategieën om te beleggen in crypto. Welke investeringsstrategieën heb je tot je beschikking als cryptobelegger? Hoe kun je navigeren in stijgende en dalende markten? En hoe selecteer je blockchainprojecten met echte waarde? Kijk hier voor meer informatie.

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 30 juni 2022.