We hebben het in Nederland eigenlijk geweldig, zeker als je kijkt naar betaalmogelijkheden. Maar voor mensen elders in de wereld is bitcoin nu al een oplossing, betoogt blockchaintechnologie-analist Bert Slagter.

Vanuit ons Westers privilege lijkt er nog een lange weg te gaan voor een scenario waarin de bitcoin de euro of dollar kan vervangen, maar dan kijken we niet naar de werkelijke innovatie, vindt Slagter. Je kunt nu decentraal snel en bijna gratis geld naar de andere kant van de wereld sturen.

Slagter is schrijver van het boek “Ons geld is stuk” en oprichter van het platform LekkerCryptisch. Hij ging tijdens de online talkshow Busines Insider Live: Crypto! in op de voor- en nadelen van crypto’s. Ondanks het feit dat hij positief staat ten opzichte van de voordelen van de bitcoin waarschuwt hij voor het ‘grootste gedeelte’ van de crypto’s. Die zijn volgens hem ‘decentralized in name only’.

Veel cryptoprojecten zullen volgens Slagter falen en een deel is zelfs ‘regelrechte oplichting’. Bekijk hieronder het fragment waarin hij zijn visie op de toekomst voor blockhaintechnologie en decentralized finance toelicht.

Op donderdag 23 juni keken meer dan 10.000 live mensen naar de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug!

Onder leiding van presentator Joost Hoebink lieten tafelgasten Lucas Wensing (CEO van cryptovermogensbeheerder AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptovaluta voor Dummies) hun licht schijnen over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt en slimme beleggingsstrategieën.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson ging in op de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptovaluta en aandelenmarkten.

Monetair econoom Paul Metzemakers gaf zijn ongezouten mening over de kansen van de bitcoin als betaalmiddel.

Analist Bert Slagter benoemde de cryptomunten die volgens hem echt toekomst hebben en trader Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis lichtte toe waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 15 juli 2022.