Kunnen cryptomunten de euro of de dollar vervangen? Of doet de bitcoin dat misschien al? Bij die vraag gaat het er ook om hoeveel waarde een munt heeft en komt de vraag op waar munten hun waarde nou eigenlijk aan ontlenen.

Crypto-scepticus Paul Metzemakers gaat de discussie aan met ondermeer ondernemer en crypto-evangelist Lucas Wensing en wetenschapsjournalist en schrijver Krijn Soeteman.

Want feit blijft: ondanks het feit dat er al landen zijn die bitcoin accepteren als betaalmiddel lijkt het nog niet echt te vlotten met crypto als gangbaar betaalmiddel. Of is dat maar schijn en is er veel meer aan de hand? Tijdens de online talkshow Busines Insider Live: Crypto! geven onze panelleden hun visie op de huidige situatie en hoe die zich in de toekomst kan ontwikkelen.

Uit de discussie blijkt in ieder geval dat er vooral in het internationale betalingsverkeer veel kansen liggen. Bekijk hieronder het videofragment waarin we ingaan op het betaalgemak – of ongemak – van de bitcoin de vraag of de bitcoin ooit de euro kan vervangen.

Op donderdag 23 juni keken meer dan 10.000 live mensen naar de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug!

Onder leiding van presentator Joost Hoebink lieten tafelgasten Lucas Wensing (CEO van cryptovermogensbeheerder AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptovaluta voor Dummies) hun licht schijnen over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt en slimme beleggingsstrategieën.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson ging in op de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptovaluta en aandelenmarkten.

Monetair econoom Paul Metzemakers gaf zijn ongezouten mening over de kansen van de bitcoin als betaalmiddel.

Analist Bert Slagter benoemde de cryptomunten die volgens hem echt toekomst hebben en trader Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis lichtte toe waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 15 juli 2022.