Zaakwaarnemers van  Cristiano Ronaldo ontkennen dat de topvoetballer een unieke Bugatti heeft gekocht. De bolide heeft een prijskaartje van 11 miljoen euro en geldt als de duurste auto ter wereld.

Topvoetballer Ronaldo heeft een contract van 30 miljoen euro per jaar en is een absolute autoliefhebber. Volgens mediaberichten van Sky Sport, het Spaanse Marca en de Daily Mail zou hij ‘de duurste auto ter wereld hebben gekocht’.

Een woordvoerder van Ronaldo ontkent de geruchten echter tegenover Business Insider. “Grote onzin” en “hij heeft de auto NIET gekocht”.

Bugatti: duurste auto ter wereld

De Bugatti was dit jaar voor het eerst te zien tijdens de Autosalon van Genève. De auto heeft een 8 liter turbomotor. De topsnelheid zou op 416 kilometer per uur liggen.

Het nieuwe model, ‘La Voiture Noire’, de zwarte auto, is gebouwd om het 110 jarig bestaan van de Bugatti te vieren. Er is maar één exemplaar van gemaakt en hij is geïnspireerd op de vier exemplaren van de Type 57 SC Atlantic die Bugatti maakte van 1936 tot 1938.

Het prijskaartje is 11 miljoen euro, volgens Marca. Daarmee zou het de duurste auto zijn die ooit is gebouwd.

Kijk even naar de Bugatti ‘La Voiture Noire’

What is the most expensive car in the world

Foto: bron Martyn Lucy/Getty Images

Marca meldt dat Bugatti niet heeft bevestigd wie de koper van La Voiture Noire is. Degene die hem wel kocht, moet sowieso nog even wachten op zijn bolide. Pas in 2021 levert Bugatti de zwarte auto.

Oké, Ronaldo is dus niet de nieuwe eigenaar. Hij kocht onlangs wel een spierwitte Rolls-Royce Cullman voor omgerekend  ruim 321 duizend euro. Hij voegde de SUV toe aan zijn autoverzameling waarin onder meer al een Bentley, Porsche en Ferrari zitten.

Ronaldo is niet alleen geïnteresseerd in dure auto’s. Kijk even op dit overzichtje van Business Insider.  Villa’s, dure horloges, peperdure pakken staan ook op zijn aankooplijstje.

De Portugees voetbalt zijn kapitaal bij elkaar, mede door uiterst lucratieve sponsorcontracten. Hij stond in 2018 op nummer 3 van de Forbes-lijst van best betaalde sporters ter wereld. Collega-voetballer Lionel Messi staat op nummer 2 en bokser Floyd Mayweather op 1.

De geschatte inkomsten van Ronaldo als voetballer lagen op omgerekend 55 miljoen euro in 2018. Daarnaast verdiende hij 42 miljoen euro uit reclames voor bijvoorbeeld Herbalife,  Nike en Tag Heuer.

Lees meer over Ronaldo: