Aan het prille begin van het nieuwe voetbalseizoen kunnen we wel stellen dat geld de headlines de afgelopen zomer heeft gedomineerd.

De clubs in de Premier League hebben gezamenlijk ruim meer dan een miljard euro besteed aan transfers en Paris Saint-Germain brak het transferrecord door €222 miljoen neer te tellen voor Neymar.

Britse clubs hebben opnieuw hogere tv-inkomsten en kunnen daarmee de torenhoge spelerssalarissen betalen. Nederland blijft daar ver bij achter. Voetballers kunnen hun inkomen op hun beurt nog aanvullen met persoonlijke sponsordeals.

Business Insider heeft de 13 rijkste voetballers ter wereld op een rijtje gezet door daarbij gebruik te maken van gegevens van de rijkenlijst van The Sunday Times, Forbes, voetbalwebsite Goal.com en de site voor financiële dienstverlening Gobankingrates.com.

Dit zijn ze aflopend van dertien naar één.


13. Luis Suárez, FC Barcelona — nettovermogen €34 miljoen

Foto: Pau Barrena / Xinhua News Agency / PA Images

Forbes stelt dat Luis Suárez €14,7 miljoen verdient bij Barcelona en dat hij dat inkomen flink aanvult via sponsordeals met Adidas en Pepsi.

Bron: Forbes en Gobankingrates.com


12. Cesc Fàbregas, Chelsea — nettovermogen €38,4 miljoen

Foto: Clive Mason / Getty Images

Chelsea betaalt Cesc Fàbregas €8,9 miljoen per jaar, maar hij profiteert ook van een deal met Puma.

Bron: The Sunday Times rich list


11. David Silva, Manchester City — nettovermogen €39,5 miljoen

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Manchester City betaalt David Silva €11,4 miljoen per jaar, maar de Spanjaard kan zijn inkomen aanvullen met een deal met Adidas ter waarde van €5,5 miljoen.

Bron: The Sunday Times rich list


10. John Terry, Aston Villa — nettovermogen €42,8 miljoen

Foto: Mark Robinson / Getty Images

De veteraan John Terry verliet Chelsea dit jaar als de meest succevolle speler aller tijden van de club. Maar de voetballoopbaan van de verdediger ziet er nog niet op. Hij tekende in juli bij Aston Villa en gaat daar €4,4 miljoen per jaar verdienen.

Bron: The Sunday Times rich list


9. Sergio Agüero, Manchester City — nettovermogen €43,8 miljoen

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Sergio Agüero krijgt €11,4 miljoen per jaar betaald van Manchester City, maar verdient nog meer aan zijn sponsors Puma and Pepsi: €15,3 miljoen.

Bron: The Sunday Times rich list


8. Yaya Touré, Manchester City — nettovermogen €47,1 miljoen

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Yaya Touré weerlegde speculaties in de media dat hij naar AC Milan of Internazionale zou vertrekken door zijn contract bij Manchester City met een jaar te verlengen. Hij verdiende €11,4 miljoen per jaar, maar heeft waarschijnlijk 50% moeten inleveren om in het Etihad Stadium te kunnen blijven spelen.

Bron: The Sunday Times rich list


7. Neymar, Paris Saint-Germain — nettovermogen €53,7 miljoen

Foto: Christian Hartmann/Reuters

Neymar zorgde voor de duurste voetbaltransfer aller tijden door eerder deze maand FC Barcelona te verruilen voor Paris Saint-Germain.

De overeenkomst verzekerde hem van een salaris van €28,5 miljoen per jaar, maar de Braziliaan krijgt ook een salaris van zijn sponsors Nike, Panasonic, Gilette, Claro en Red Bull. Hij is ook partner bij managementbureau NN Consultoria een heeft zelfs zijn eigen emoji's die gedownload kunnen worden.

Bron: Goal.com


6. Gareth Bale, Real Madrid — nettovermogen €61,4 miljoen

Foto: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images

Real Madrid betaalt Gareth Bale €20 miljoen per jaar. De Welshman ligt nog vast tot 2022 bij 'De Koninklijke'. Zijn sponsorovereenkomsten met Adidas, Electronic Arts, Sony en Footlocker vertegenwoordigen een waarde van €9,9 miljoen per jaar.

Bron: The Sunday Times rich list


5. Eden Hazard, Chelsea  — nettovermogen €84,4 miljoen

Foto: Mike Hewitt / Getty Images

Forbes bericht dat Eden Hazard €13,6 miljoen per jaar verdient bij Chelsea. De aanvallende middenvelder uit België wordt gesponsord door Nike en heeft ook deals met Topps en Lotus Bakeries.

Bron: Forbes en Gobankingrates.com


4. Wayne Rooney, Everton — nettovermogen €102 miljoen

Foto: Lee Smith/Reuters

Wayne Rooney vertrok bij Manchester United als topscorer aller tijden van de club. Hij slikte een salarisverlaging van 50% om bij Everton aan de slag te kunnen. Daar verdient hij €8,6 miljoen per jaar.

Bron: The Sunday Times rich list


3. Zlatan Ibrahimovic, transfervrij  — nettovermogen €120,6 miljoen

Foto: Michael Steele / Getty Images

Het eenjarige contract van Zlatan Ibrahimovic bij Manchester United liep deze zomer af. Hij traint nog wel mee bij de club en verwacht wordt dat hij opnieuw tekent bij United als hij hersteld is van zijn blessure. Hij heeft een lucratief contract met Nike en heeft een patent op zijn eigen naam in Zweden.

Bron: The Sunday Times rich list


2. Lionel Messi, FC Barcelona — nettovermogen €252,3 miljoen

Foto: Dan Istitene / Getty Images

Goal.com meldt dat Messi meer dan een half miljoen per week verdient (€28,5 miljoen per jaar) na zijn laatste contractverlenging met Barcelona. De Argentijnse aanvaller verdient ook €23 miljoen per jaar aan sponsorovereenkomsten met Adidas, Pepsi, Gillette en Turkish Airlines.

Bron: Forbes en Goal.com


1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid — nettovermogen €274,2 miljoen

Foto: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images

Cristiano Ronaldo krijgt volgens Goal.com €20,8 miljoen per jaar betaald door Real Madrid. Hoewel de Portugees bijna €8 miljoen minder krijgt dan Messi heeft hij veel meer sponsors. Volgens Forbes is Ronaldo "een menselijk reclamebord voor een wereldwijd portfolio van sponsors", zoals Nike, Tag Heuer en Armani. Hij bezit ook zijn eigen CR7 -merk dat aftershave en kleding verkoopt.

Bron: Forbes en Goal.com