Denk twee keer na als je wordt uitgenodigd voor lunch bij Cristiano Ronaldo thuis.

Dat is de boodschap van Patrice Evra, die drieënhalf seizoen met de captain van het Portugese nationale elftal speelde bij Manchester United.

Evra vertelt in de podcast van ITV over het WK 2018 dat Ronaldo hem een keer vroeg om langs te komen na een trainingsdag, ergens tussen 2006 en 2009, voordat de aanvaller naar Real Madrid verhuisde.

Ronaldo staat erom bekend dat hij een vrij gevarieerd dieet volgt en Evra keek ernaar uit om “veel vlees” te eten. In plaats daarvan kreeg hij een gezonde, lichte maaltijd en moest hij daarna met Ronaldo meedoen aan meerdere fitnesssessies.

Evra: “Ronaldo zei: ‘Patrice, kom na de training langs’. Ik ging erheen en ik was echt heel moe. Op tafel stond alleen salade en een beetje kip, dus ik dacht al van ‘oei’. Ook geen sap. Alleen water.”

“We begonnen te eten en ik dacht dat er daarna wat groter vlees zou komen, maar er was niets. Hij was net klaar met eten, stond op en begon met een bal te spelen en wat trucjes te doen. Toen zei hij: ‘Laten we even ballen'”, vervolgt Evra.

“Ik vroeg hem: ‘Kan ik niet gewoon eerst eten?’. Waarop Ronaldo zei: ‘Nee nee, laten we even voetballen’.”

Lees ook op Business Insider

“We begonnen te spelen. Daarna stelde hij voor om even te zwemmen. Ik had zoiets van: Oké… Na de jacuzzi en de sauna ben ik wel klaar.”

Hij raadt dan ook iedereen aan om ‘nee’ te zeggen als Ronaldo je uitnodigt. “Hij is een machine en wil alleen maar trainen.”

Cristiano Ronaldo

Foto: Cristiano Ronaldo. Bron: Getty Images

Het verhaal is een bewijs van Ronaldo’s buitengewone competitiviteit en vastberadenheid om tussen de wedstrijden door fit en gefocust te blijven – iets waar Evra moeite mee had.

Ronaldo’s toewijding aan het trainingsveld heeft zijn vruchten afgeworpen: hij won vijf keer de Champions League, drie Premier League-kampioenschappen en twee La Liga-titels.

Op dit moment staat hij boven aan de topscorerslijst op het WK in Rusland met een hattrick tegen Spanje op 15 juni en een goal tegen Marokko afgelopen woensdag. Maandag 25 juni komt hij met Portugal weer in actie tegen Iran, om een plekje in de volgende ronde te bemachtigen.