Een robot met de naam Kleine Pinda bezorgt eten bij mensen die in quarantaine zijn nadat ze in hetzelfde vliegtuig zaten als passagiers die waarschijnlijk geïnfecteerd zijn met het coronavirus.

De robot kwam in actie in een hotel in het Chinese Hangzhou waar het met dienbladen vol eten van kamer naar kamer ging om de hotelgasten maaltijden te brengen, zo laat een video zien waarover het internationale persbureau Reuters bericht.

“Hallo iedereen. Schattige Kleine Pinda komt jullie eten brengen”, zegt de robot volgens een vertaling. “Geniet van je maaltijd. Als je nog iets anders nodig hebt, laat dat dan aan het hotelpersoneel weten via WeChat.”

Er zijn meerdere robots ingezet op elke etage van het 16 verdiepingen tellende hotel, om zoveel mogelijk menselijk contact te vermijden en zo verdere verspreiding van het nieuwe virus 2019-nCoV te voorkomen.

In het hotel worden passagiers van een vlucht van Singapore naar Hangzhou in quarantaine gehouden, nadat bij twee van de meer dan 355 reizigers koorts werd vastgesteld, Reuters.

Coronavirus: economische impact

Het coronavirus, dat begin december voor het eerst werd vastgesteld in de Chinese stad Wuhan, heeft in China inmiddels 132 dodelijke slachtoffers geëist. Wereldwijd zijn er ongeveer 6.000 mensen besmet met het nieuwe virus. In Europa zijn er vooralsnog alleen in Frankrijk en Duitsland besmettingen vastgesteld.

De uitbraak van het coronavirus heeft op financiële markten geleid tot zorgen over de economische groei in Azië, waarbij een terugval van de groei in China de belangrijke handelspartners van dat land kan raken.

Op grondstofmarkten is China vooral belangrijk vanwege de forse import van olie en ijzererts. Olieprijzen daalden al eerder deze week, waarbij Brent-olie is teruggezakt tot ongeveer 60 dollar per vat.

Lees meer: