Corendon is Schiphol zat. Wegens de chaos op de luchthaven verplaatst Corendon komend seizoen een deel van zijn capaciteit naar Brussels Airport. Het gaat om meer dan 200.000 stoelen.

Hoge kosten Schiphol spelen een rol

Daarbij spelen ook de hogere kosten van Schiphol een rol, zegt topman Atilay Uslu van Corendon tegen de Telegraaf. Volgens hem is vliegen vanuit België goedkoper, omdat de tarieven voor luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn gestegen en de vliegtaks is verdrievoudigd.

Lees ook: EasyJet gaat ‘buitensporige’ tariefverhoging van Schiphol doorberekenen aan de consument

“Op Brussel kunnen we mensen een zekere vakantie aanbieden”, zegt Uslu tegen de krant. Hij wijst erop dat mensen die onder de grote rivieren wonen voortaan op Brussel uitkomen.

Eind september vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen opnieuw om het aantal reizigers te verminderen. Tot het einde van het winterseizoen, dat tot en met maart loopt, geldt een maximumaantal voor vertrekkende reizigers.

Dit is nodig vanwege een tekort aan personeel op de luchthaven. Uslu vreest dat er door de personeelstekorten ook tijdens de meivakantie en de zomer opnieuw zal moeten worden gesnoeid in de capaciteit.

Het is nog niet bekend of er door Corendon ook wordt uitgeweken naar andere Nederlandse dan wel Belgische luchthavens. Een woordvoerster laat aan ANP weten dat de vliegmaatschappij eerst wil afwachten hoe de situatie op Schiphol zich het komende seizoen gaat ontwikkelen.

LEES OOK: Airbus A350 krijgt nieuwe cabine met 10 stoelen per rij: zo ziet dat eruit