Coolblue start met de verkoop en installatie van laadpalen. Het retailbedrijf begint daarmee in Rotterdam, Utrecht en Tilburg.

De laadpalen worden geïnstalleerd door eigen installateurs van Coolblue. Daarvoor heeft het bedrijf inmiddels 15 werknemers in dienst.

Coolblue verkoopt vier soorten laadpalen. Klanten kunnen extra’s aanschaffen zoals load balancing, een fysieke paal en vaste kabel.

Retailbedrijf Coolblue gaat laadpalen verkopen en installeren. Het bedrijf begint daarmee in de omgeving van Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Later worden de laadpalen ook geleidelijk aangeboden in de rest van Nederland.

Coolblue installeert de laadpalen zelf, met eigen installateurs. Het ’team laadpalen’ van het bedrijf bestaat momenteel uit zo’n vijftien man.

Dat team moet in het komende halfjaar worden verdubbeld. “Binnenkort start de werving hiervoor”, aldus een woordvoerster.

Met de laadpalen erbij breidt Coolblue zijn installatiedienst verder uit. Het bedrijf installeerde al bijvoorbeeld wasmachines, zonnepanelen en smarthomeproducten.

Coolblue verkoopt 4 laadpalen

Coolblue verkoopt vier type laadpalen. Van het merk Alfen zijn de S-line en Pro-line te koop voor respectievelijke 700 en 1.290 euro. Daarnaast kunnen klanten kiezen uit de EVBox Elvo in de Basis- of Full package-variant, voor respectievelijk 850 en 1.110 euro.

Bron: Coolblue
Bron: Coolblue

Verder kunnen klanten extra's aanschaffen, zoals dynamic load balancing. Daarbij wordt de beschikbare stroomcapaciteit verdeelt over de oplaadpaal en de elektrische apparaten in huis om overbelasting te voorkomen. Load balancing kost 200 euro extra.

Het laadpunt bevestigen aan de muur is bij de prijs inbegrepen. Wil je 'm naast de oprit op een paal, dan komt er 275 euro bij. Volgens Coolblue is dit behoorlijk duur, omdat er vaak flink gegraven moet worden.

Tot slot kun je kiezen voor een vaste kabel aan het oplaadpunt. Dit kost 75 euro extra.

Klanten kunnen bij Coolblue ook een abonnement afsluiten voor hun laadpaal. Ze krijgen dan inzicht in het verbruik en de kosten, automatisch software-updates en keuze uit laadprofielen. Het afsluiten van een abonnement is niet verplicht.

Lees meer over elektrisch rijden: