• Webwinkel Coolblue heeft aan de vooravond van de geplande beursgang last van druk op de winstmarges, meldt het FD.
  • Begeleidende banken waarderen het bedrijf van ondernemer Pieter Zwart op circa 4 miljard euro.
  • Coolblue wil half oktober naar de beurs.

In de periode naar aanloop van z’n beursgang deze maand is Coolblue tegen problemen aangelopen die de winst flink hebben doen dalen, meldt Het Financieele Dagblad op basis van niet-publieke rapporten van bankanalisten die de krant heeft ingezien.

Afgelopen jaar boekte het bedrijf van ondernemer Pieter Zwart een recordwinst van 61 miljoen euro boekte bij een omzet van 2 miljard euro. Op korte termijn zijn er echter obstakels, vanwege tekorten aan bezorgers en personeel in het distributiecentrum in Tilburg.

Daarnaast zijn er hoge opstartkosten gemaakt voor de expansie naar Duitsland en de introductie van nieuwe diensten, zoals het installeren van zonnepanelen en laadpalen, die invloed hebben op de winstmarge van het bedrijf.

Volgens het FD heeft Coolblue de tegenvaller vorige week dinsdag gedeeld met de begeleidende banken, maar kondigde het bedrijf drie dagen later alsnog aan deze maand naar de Amsterdamse beurs te willen.

De gedaalde winst in combinatie met de recente onzekerheid op de beurs heeft mogelijk invloed op de prijs die beleggers voor de webwinkel. Uit de analistenrapporten blijkt dat de begeleidende banken vinden dat het bedrijf rond de 4 miljard euro waard is, met een maximale waardering van 6 miljard euro. Coolblue mikt nog steeds op een beursgang per half oktober.

Lees het volledige artikel over de winstdruk bij Coolblue bij Het Financieele Dagblad.

Lees meer over Coolblue: