• Coolblue gaat mogelijk nog dit jaar naar de beurs in Amsterdam.
  • Grootaandeelhouder HAL zegt dat te overwegen.
  • De elektronicawinkel boekte in 2020 circa 2 miljard euro omzet.

Elektronicawebwinkel Coolblue gaat mogelijk naar de beurs in Amsterdam. Investeerder HAL, die 49 procent van Coolblue in handen heeft, geeft aan daarover na te denken.

“Op dit moment wordt verwacht dat deze IPO in 2021 kan plaatsvinden”, schrijft HAL in een persbericht. “Dit zal onder meer afhankelijk zijn van de omstandigheden op de financiële markten.”

Coolblue is opgericht in 1999 door de Rotterdamse studievrienden Paul de Jong, Bart Kuijpers en Pieter Zwart. Het bedrijf begon met heel specifieke domeinnamen, zoals laptopshop.nl, bestekstore.nl en fietsstoeltjescenter.nl, in de hoop dat die hoog zouden scoren bij zoekopdrachten.

Uiteindelijk had Coolblue meer dan 300 aparte webwinkeltjes, wat het bedrijf behoorlijk complex maakte. Die strategie werd in 2018 dan ook definitief losgelaten. Eén merk staat nu centraal: Coolblue.

In 2020 boekte het bedrijf circa 2 miljard omzet. Daarmee is Coolblue na Bol.com de grootste webwinkel van Nederland.

Coolblue heeft inmiddels vijftien fysieke winkels in Nederland en België. Daar moeten in 2021 meer bijkomen. Vorig jaar zomer zette de retailer de stap naar Duitsland.

Daarnaast stapte het bedrijf de afgelopen tijd in de verkoop van zonnepanelen, laadpalen, stroom en gas.

Lees meer over retail: