Een Chinese bank gaat vanaf volgende week hypotheken verstrekken via Van Bruggen Adviesgroep, zo meldde de intermediair dinsdag in wat bij nader inzien een 1 april-grap blijkt.

Het zou zowel annuïtaire als aflossingsvrije hypotheken betreffen, met rentes die 1 procentpunt lager zouden liggen dan de huidige tarieven voor 10 en 20 jaar vast. “Dus ongeveer 1 procent rente voor 10 jaar vast”, zei Michiel Meijer, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep dinsdagochtend in eerste instantie tegen Business Insider.

De gemiddelde rente voor 10 jaar vast ligt bij hypotheken met NHG-verzekering momenteel op 1,8 procent en voor 20 jaar vast is dat 2,4 procent.

De hypotheek van de Chinese bank zou als huislabel van Van Bruggen Adviesgroep op de markt komen. De naam van de bank zou pas maandag bekend worden gemaakt.

UPDATE (14.00): na enige uren stilzwijgen geeft Meijer toe dat het inderdaad om een 1 april-grap gaat.

In een eerdere versie van dit artikel ging Business Insider ervan uit dat het bericht van Van Bruggen geen 1 april-grap was, aangezien de directeur telefonisch toelichting had gegeven ter bevestiging.

Lees hier artikelen over hypotheken waar je wel iets mee kunt: