Een Canadese zender heeft een stukje uit de film Home Alone 2 geknipt met daarin een kleine bijrol van de Amerikaanse president Donald Trump.

De film werd tijdens de kerst uitgezonden.

Volgens de zender CBC was het wegknippen van Trump geen politiek statement maar had het te maken met reclameblokken.

“Zoals vaker het geval is met films die voor televisie worden klaargemaakt, is Home Alone 2 zo aangepast dat reclame volgens het format kon worden uitgezonden”, zegt een woordvoerder in internationale media.

Op kerstavond had Trump zijn korte optreden in de rolprent uit 1992 nog ter sprake gebracht toen hem werd gevraagd wat zijn favoriete kerstfilm was. Hij noemde het een “eer” om aan de film mee te doen.

De cameo van Trump in Home Alone 2 was geforceerd, onthulde acteur Matt Damon in een interview met de Hollywood Reporter in 2017. “Als je in een van zijn gebouwen wilde filmen, moest je hem in het script schrijven.” Dat gebeurde bijvoorbeeld in Scent of a Woman.

“Je moest een heel uur van je dag verspillen aan een ‘bullshit shot’: Donald Trump loopt naar binnen en Alpacino zegt van: “Hello, Mr. Trump!”, vertelde Damon.

Lees ook op Business Insider

In Home Alone 2 vraagt het personage van Macauly Culkin, Kevin McCallister, de weg aan Trump in het legendarische Plaza Hotel op Manhattan.

“Je verspilt wat tijd om toestemming te krijgen en knipt de scène er later uit. Maar bij Home Alone 2 hebben ze hem erin gelaten”, aldus de acteur.

Lees meer over Donald Trump: