Voormalig minister en KLM-topman Camiel Eurlings heeft weer een baan in de luchtvaartsector. Hij gaat aan de slag bij het bedrijf TAIRS dat vliegtuigmaatschappijen helpt met het opvangen van gestrande passagiers.

De nu 46-jarige Eurlings schrijft op LinkedIn dat zijn jaar heel goed is begonnen: “Geweldige start van 2020 voor ons bedrijf TAIRS. We gaan onze diensten verlenen aan de passagiers van Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines in Italië.”

Het op Malta gevestigde TAIRS is onderdeel van de eveneens in dat land gevestigde investeringsmaatschappij Knighthood Capital, waar Eurlings in 2018 aan de slag ging als adviseur en vorig jaar werd benoemd tot directeur.

TAIRS helpt de passagiers van de vliegtuigmaatschappijen waar contracten mee zijn afgesloten als ze in de problemen zitten met maaltijdvouchers, hotelovernachtingen en het terugkrijgen van hun bagage. Denk daarbij aan geschrapte en vertraagde vluchten, maar ook aan gemiste aansluitingen en overboekte vluchten. De startup belooft dergelijke diensten een stuk efficiënter en goedkoper te kunnen verlenen dan de vliegtuigmaatschappijen zelf.

Gedwongen vertrek bij KLM en mishandeling vriendin

Eurlings vertrok in 2014 als topman bij KLM. Hij werd daar anderhalf jaar na zijn aantreden als president-directeur weggestuurd door de raad van commissarissen, omdat hij niet goed zou liggen bij een deel van het personeel en te vaak onzichtbaar zou zijn.

Daarna ontstond ophef rond zijn persoon vanwege het mishandelen van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Pas na een bemiddelingstraject en tweeënhalf jaar zwijgen maakte hij daar publiekelijk zijn excuses voor.

Na een tijdlang van de radar verdwenen te zijn, ontdekte De Telegraaf vorig jaar dat hij tot directeur was benoemd bij Knighthood Capital. De investeringsmaatschappij was blij met zijn komst vanwege zijn expertise in de luchtvaart en zijn ervaring in de samenwerking tussen de overheid en de private sector.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Camiel Eurlings, komt dat ooit nog goed?