Camiel Eurlings is benoemd tot directeur bij investeringsmaatschappij Knighthood Capital. Hij vervulde al sinds 2018 een adviesfunctie bij het investeringsfonds.

Tegenover De Telegraaf bevestigt Eurlings dat hij sinds kort “director bij het investeringsfonds” is en “voor de vestiging op Malta werkt”. Hij wil niet verder ingaan op vragen over zijn functie.

Eerder stond hij aan het roer bij KLM, waar hij in 2014 vertrok. In de periode tussen 2007 en 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat. Ook was Eurlings enkele jaren lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Zijn vertrek bij het IOC was min of meer gedwongen vanwege de ophef rond zijn persoon na zijn late excuses over het mishandelen van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Hij verontschuldigde zich publiekelijk pas na tweeënhalf jaar zwijgen.

Volgens de voorzitter van de investeringsmaatschappij, James Hogan, is Eurlings een waardevolle toevoeging. “Naast zijn expertise op het vlak van luchtvaart zal zijn ervaring in de samenwerking tussen de overheid en de private sector goed van pas komen in onze projecten.” Hogan was eerder topman van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways.

Knighthood Capital heeft vestigingen in Abu Dhabi, Genève en op Malta. Het fonds beschikt over ruim 35 miljard dollar voor toekomstige investeringen.

Lees meer over Camiel Eurlings:

Lees ook op Business Insider