Multimiljonair Bryan Johnson ziet zichzelf als het gezicht van een beweging die die dood wil tarten. Hij probeert sinds 2021 zijn biologische leeftijd te ‘hacken’ via een streng gezondheidsregime én medische ingrepen. De ondernemer, inmiddels 46 jaar oud, maar streeft naar de gezondheid van een 18-jarige.

Sinds hij bezig is met zijn transformatie deelt Johnson, oprichter van betaalbedrijf Braintree, regelmatig foto’s op sociale media. Zijn nieuwste post op X krijgt echter veel kritiek.

Op drie foto’s laat Johnson zien hoe zijn gezicht sinds 2018 veranderd is. “Zelfs mijn Face ID is verward. Ik transformeer….”, schrijft hij erbij.

X-gebruikers lieten direct van zich horen, maar waren niet enthousiast over de transformatie van de steenrijke Johnson.

Veel gebruikers vinden dat Johnson moet accepteren dat een mens ouder wordt en zeggen dat hij er met zijn ingrepen niet mooier op wordt. "Probeert veroudering tegen te gaan, wordt juist sneller oud", reageert één van zijn 245 duizend volgers. "Je ziet er goed uit op alle drie de foto's. Het punt is dat je er in 2018 natuurlijker uitzag", schrijft een ander.

Biologische leeftijd 'hacken': twee dozijn supplementen per dag

Johnson is zelf vol van zijn verjongingsschema, waar hij dagelijks mee bezig is. De excentrieke miljonair neemt elke dag meer dan twee dozijn supplementen, traint drie keer in de week erg intensief en ondergaat elke maand verschillende medische testen, waaronder een MRI-scan. Ook volgt hij een strikt veganistisch dieet.

De dokteren die Johnson begeleiden, zeggen dat zijn rigoureuze levensstijl - en medische ingrepen - geleid hebben tot een hart dat van een 37-jarige had kunnen zijn.

Zijn huid is vergelijkbaar met die van een 28-jarige en zijn longinhoud met die van een 18-jarige. Om dat laatste te bereiken, onderging Johnson een paar jaar geleden een 2 miljoen dollar kostende operatie.

Publiek vond Johnson vroeger leuker

In antwoord op de vele X-reacties geeft Johnson toe dat zijn uiterlijk sinds 2018 veranderd is. Om uitsluitsel te krijgen over wanneer hij 'gepiekt heeft', vraagt hij zijn volgers om te stemmen op een poll.

Het X-publiek is duidelijk: van de ruim 43 duizend uitgebrachte stemmen kiest 51 procent voor 2018. Een meerderheid van de stemmers vindt dat Johnson ondanks zijn verjongingskuur dus niet leuker wordt.

Er zijn echter ook genoeg mensen, namelijk 39 procent van de stemmers, die vinden dat de multimiljonair juist dit jaar piekt. De resterende bijna 10 procent was in 2023 meer van zijn uiterlijk gecharmeerd. De wisselende reacties op de poll zetten Johnson ertoe aan om ludiek te posten dat hij voortaan aangesproken wil worden met 'it/it'.

LEES OOK: 5 dingen die je kan doen om 's nachts zo goed mogelijk te slapen, volgens experts