• Britney Spears zegt dat haar familie “in de gevangenis zou moeten zitten” voor de wijze waarop ze is behandeld tijdens de 13 jaar dat ze onder curatele stond.
  • De popster deelde een video op haar Instagram-account, waarin ze voor het eerste openlijk sprak over haar familie en de hoe ze de afgelopen 13 jaar heeft beleefd.
  • Sinds vorige week is de curatele van Spears opgeheven.

In haar eerste openbare verklaring over op Instagram sinds ze niet meer onder curatele staat, bekritiseert popster Britney Spears haar familie.

Spears kan er niet over uit dat ze jarenlang voor handelingsonbekwaam is gehouden.

“Het is gênant om toe te geven dat ik in 13 jaar bijvoorbeeld geen cash geld in handen heb gehad en geen toegang had tot de sleutels van mijn auto”, aldus Spears op Instagram.

“Maar eerlijk gezegd verbaas ik me nog iedere dag over het handelen van mijn familie en wat ze me jarenlang hebben aangedaan. Het was denigrerend en vernederend!”

Spears vervolgt dat ze gewend is om "de vrede te bewaren" voor haar familie en "mijn mond te houden”. "Maar deze keer niet", zegt ze. "Ik ben niet vergeten wat er zich de afgelopen jaren allemaal heeft afgespeeld en ik weet dat ze exact begrijpen wat ik hiermee bedoel."

Spears’ ondercuratelestelling werd afgelopen week beëindigd na een juridisch procedure die de zangeres eerder dit jaar begon. Spears was al sinds 2008 de controle over haar persoonlijke en financiële beslissingen volledig kwijt.

De popster zegt in haar Instagram-video dat ze dankbaar is dat ze weer onafhankelijk is en zich weer "een vrouw voelt." 

Spears voegt eraan toe dat de "kleine dingen" zoals het bezit van haar autosleutels en een "enorm verschil" maken. 

Ze zegt ook zich te zullen gaan inzetten voor mensen met een handicap of een ziekte die onder curatele staan. "Hopelijk zal mijn verhaal zorgen voor een verandering van dit corrupte systeem."

Lees meer over de ondercuratelestelling van Britney Spears: