• Britney Spears heeft een opzienbarende getuigenis afgelegd in de zaak rond het curatorschap van haar vader.
  • De popster vertelde de rechtbank in Los Angeles dat ze niet meer onder curatele van haar vader wil staan en dat ze door de gang van zaken getraumatiseerd is.
  • Ze zei dat ze graag een baby zou willen, maar dat ze van de curatoren haar spiraaltje niet mag verwijderen.

Britney Spears vertelde woensdag tegenover de rechtbank in Los Angeles dat ze graag meer kinderen zou willen, maar dat ze niet van haar spiraaltje af mag.

Spears legde een bijzondere en persoonlijke getuigenis af. Ze ging tekeer ging tegen haar vader en de controle die hij en anderen hebben gehad over haar leven, ook bij zeer persoonlijke beslissingen.

“Ik zou graag willen trouwen en een baby krijgen”, zei Spears. “Maar dit zogenaamde team laat me niet naar de dokter gaan, omdat ze niet willen dat ik kinderen krijg.”

“Deze curatele doet me veel meer kwaad dan goed”, vervolgde ze. “Ik verdien het om een leven te hebben.”

Tijdens de hoorzitting zei Spears dat ze "getraumatiseerd" was en vroeg ze om formeel een einde aan de curatele. Deze wettelijke bepaling plaatste Spears' landgoed, financiële- en sommige persoonlijke bezittingen onder directe controle van haar vader en vermogensbeheerder Bessemer Trust.

#FreeBritney

Een FreeBritney-demonstratie. Foto: EPA/Etienne Laurent
Een FreeBritney-demonstratie. Foto: EPA/Etienne Laurent

In maart zei Spears' vader Jamie dat hij niet "de perfecte vader" is, maar dat alles wat hij heeft gedaan in het "beste belang" van de zangeres was.

"[Jamie] zou niets liever willen dan zien dat Britney niet meer onder curatele hoeft te staan", vertelde zijn advocaat Vivian Lee Thoreen aan CNN.

Spears noemde haar vriend, Sam Asghari, meerdere malen tijdens de hoorzitting en zei dat ze ook niet door hem rondgereden mag worden vanwege de curatele.

Asghari, een personal trainer, betuigde uren voor de hoorzitting zijn steun aan Spears door een foto van zichzelf te delen in een T-shirt met de tekst 'Free Britney', een verwijzing naar de #FreeBritney-beweging die streeft naar het einde van de curatele.

Asghari had in februari ook al kritiek geuit op het curatorschap van de vader van Spears en zei: "Ik heb nul respect voor iemand die onze relatie probeert te controleren en constant obstakels op onze weg gooit."

Er is hernieuwde belangstelling voor de persoonlijke situatie van Spears, nadat in februari de documentaire 'Framing Britney Spears' van The New York Times uitkwam. De film belichtte Spears' wens om onder het toezicht van haar vader uit te komen.

LEES OOK: Het logo van NASA zie je overal – maar de ruimtevaartorganisatie verdient er niks mee en modehuizen profiteren