• Ahold Delhaize is nog steeds van plan online dochter bol.com dit najaar naar de beurs te brengen.
  • Beleggingsexperts twijfelen echter of dat plan doorgaat.
  • In de podcast Beurstalk geven Bob Homan van ING en Etienne Platte van het Antaurus Europe Fund aan waarom ze denken dat de beursgang van bol.com op korte termijn lastig wordt.

Ahold Delhaize gaf afgelopen week aan vast te houden aan de beursgang van dochter bol.com in de tweede helft van dit jaar, mits de marktomstandigheden goed zijn. En dat laatste is precies de reden waarom experts in de afgelopen vrijdag verschenen aflevering van de podcast BeursTalk aangeven dat die beursgang helemaal niet doorgaat.

“Het momentum is voorbij. De AEX staat 15 tot 20 procent onder de top van november”, zegt directeur Etienne Platte van het Antaurus Europe Fund. “Ze hadden het moeten doen op het moment dat de omzet piekt.”

Bob Homan, hoofd van het investment office van ING, is het met hem eens. Daarbij is Homan ook nog eens kritisch over de eerstekwartaalcijfers van de grootgrutter. “In de VS zie je nog groei, net als in Nederland, door de overname van Deen. Aan de dalende resultaten in de rest van Europa zie je een voorbode van het guurdere economische klimaat dat beleggers te wachten staat.”

Betekent dat ook dat je voorlopig geen aandelen moet bezitten? Volgens Homan is dat niet zo, “De hogere rente is keurig in de koersen ingeprijsd.” Platte zit duidelijk op een ander spoor. “De volatiliteit houdt waarschijnlijk het hele jaar aan. Bovendien zijn de winstverwachtingen van analisten voor de meeste bedrijven veel te hoog!”

Natuurlijk zijn er bedrijven en sectoren die het gewoon goed blijven doen. Homan heeft in Beurstalk dan ook een tip voor beleggers: een Amerikaanse farmaceut met een aantrekkelijke koers-winstverhouding. Platte geeft een concreet advies over hoe je het risico in je portefeuille kunt beperken. Luister hier naar de nieuwste aflevering van Beurstalk!

In BeursTalk duidt beurscommentator Rob Jansen elke week het relevante beleggersnieuws met gerenommeerde experts. Naast duiding geven zij tips en bespreken ze luisteraarsvragen. Alle afleveringen BeursTalk vind je hier, of op je favoriete podcastspeler: Spotify, Podimo, Apple en Google. Meld je aan op de website van BeursTalk voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste podcasts.