• Blokker verkoopt sinds maandag koffiecups van het huismerk.
  • Het is voor het eerst dat de winkelketen eigen voeding verkoopt.
  • De koffiecups van Blokker zijn ruim drie keer goedkoper dan die van Nespresso.

Blokker waagt zich vanaf maandag voor het eerst aan de verkoop van voedingswaren onder het eigen merk. De winkelketen, vooral bekend als verkooppunt voor huishoudelijke artikelen, verkoopt voortaan ook koffiecups.

Een woordvoerster legt uit dat Blokker de verkoop van de cups vooral als mooie aanvulling op het bestaande assortiment ziet. Zo verkoopt het winkelbedrijf sinds vorig jaar ook koffiecupmachines van het huismerk.

“Mensen drinken door de coronacrisis ook veel meer koffie thuis. Vandaar dat we een volgende stap wilden maken en ook onze eigen koffiecups wilden ontwikkelen”, zegt directeur Jeanine Holscher tegen het AD.

Concrete plannen om nog meer voedingswaren naast de emmers, dweilen, opbergboxen of scheerapparaten aan te bieden heeft Blokker nog niet.

In het najaar van 2020 opende Blokker wel een vestiging waar ook broodjes en afhaalbroodjes werden verkocht, maar dit was slechts een proefproject. Met de afkondiging van de harde lockdown in december was deze winkel in Zaandam bovendien een kort leven beschoren.

Blokker-capsules zijn een stuk goedkoper dan die van Nespresso

De aluminium capsules Blokker werken niet alleen in de eigen apparaten, maar bijvoorbeeld ook in die van Nespresso. De koffiecups zijn ook gecertificeerd door duurzaamheidsorganisatie Rainforest Alliance waar het bekende koffiemerk van Nestlé mee samenwerkt.

Er zijn vier smaken: mild, rijk, pittig en decaf. Blokker gebruikt bonen uit Azië en Zuid-Amerika die zijn gebrand door een koffiebranderij in Brabant. 

Blokker wil vooral op prijs concurreren met de Nespresso-cups. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van supermarkten, die ook al goedkopere huismerken voor koffiecups verkopen.

Een doosje met 20 koffiecups kost 2,49 euro. Dat komt neer op 12,5 eurocent per capsule. Nespresso-cups beginnen bij 39 cent per capsule en zijn dus meer dan drie keer zo duur.

"Die lage prijs kunnen we vragen doordat we een grote speler zijn en veel tegelijk kunnen inkopen", zegt CEO Holscher tegen het AD. "Ja, we houden minder marge over dan onze collega's, maar dat hebben we er graag voor over."

Blokker is niet de goedkoopste, blijkt uit een vergelijking van de Consumentenbond. Bij Dekamarkt, Dirk, Hema en Action kun je voor 10 eurocent per cupje al terecht.

Lees meer over koffie: