Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
2:7

De terugval van de bitcoin in de nasleep van het faillissement van handelsplatform FTX is waarchijnlijk nog niet voorbij, stelt technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies deze week in een analyse.

In een rapport van maandag schreef Stockton dat de bitcoin recentelijk onder het belangrijke niveau van 18.300 dollar is gezakt. Dat maakt de belangrijkste cryptomunt kwetsbaar voor verdere neerwaartse bewegingen, naar niveaus die sinds 2019 niet meer zijn gezien. Woensdag noteerde de bitcoin op ongeveer 16.400 dollar.

Specifiek ziet Stockton het niveau van 13.900 dollar als het volgende richtpunt voor de bitcoin.

“De vooruitzichten voor de bitcoin op de kortere termijn zijn negatief”, aldus Stockton. De momentum-indicatoren waar technische analisten op letten zijn verslechterd voor de bitcoin.

Dat is geen goed teken voor de cryptomarkt. Als de bitcoin onder het niveau van 13.900 dollar zou zakken, dan kijkt Stockton naar een nieuwe ondergrens bij 10.000 dollar.

Een daling tot 10.000 dollar staat gelijk aan een potentiële downside van 38 procent vanaf de huidige niveaus, en zou een klap zijn voor cryptobeleggers die hopen dat de crisis rond het faillissement van FTX kan worden ingedamd.

Lees ook: De 28-jarige Caroline Ellison speelt een sleutelrol bij de miljardenstrop rond de omgevallen cryptobeurs FTX: dit moet je weten over de wiskundester, beurstrader en Harry Potter-fan

“De recente koersdaling bevestigt de downtrend van de bitcoin op de middellange termijn”, aldus Stockton.

Als de bitcoin een herstelpoging doet, moeten beleggers de weerstandsniveaus tussen de 17.600 dollar en en 18.900 dollar in de gaten houden.

Voor ether zijn de vooruitzichten volgens Stockton net zo slecht. De technisch analist verwacht dat ’s werelds op één na grootste cryptomunt het “psychologisch belangrijke” niveau van 1.000 dollar opnieuw zal testen. Als dat sneuvelt is een terugval tot 500 dollar mogelijk.

LEES OOK: Cryptohandelaar FTX in het voorportaal van faillissement – topman Sam Bankman-Fried stapt op, bitcoin onder $17.000