• De bitcoin is maandag door het niveau van 51.000 dollar gebroken.
  • Technisch analist Katie Stockton gaf eerder aan dat als de belangrijkste cryptomunt een aantal dagen boven het niveau van 51.000 dollar sluit, een verdere opmars richting 65.000 dollar mogelijk is.
  • Sinds het dieptepunt van 20 juli is de bitcoin met 74 procent gestegen.

De bitcoin is bezig aan een hernieuwde opmars. Maandag steeg de belangrijkste cryptomunt, die een marktwaarde heeft van ruim 970 miljard dollar, met 3 procent tot ongeveer 51.700 dollar.

De doorbraak boven het niveau van 51.000 dollar heeft voor technische analisten, die kijken naar koerspatronen in beursgrafieken, een speciale betekenis.

Technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies schreef eind augustus in een rapport dat er een belangrijk ‘weerstandsniveau’ ligt voor de bitcoin op het niveau van 51.000 dollar.

Bitcoin chart
Bron: Fairlead Strategies

Op het moment dat de bitcoin een aantal dagen boven het niveau van 51.000 dollar weet te sluiten, kan een verdere opmars richting de 65.000 dollar volgen, zo meent Stockton. Dat is het piekniveau van de bitcoin dat in april dit jaar werd bereikt.

Na de piek van april daalde de bitcoin met ruim 50 procent in de periode tot 20 juli, om vervolgens weer met meer dan 70 procent te stijgen.

De afgelopen weken hebben vooral cryptomunten die worden gezien als alternatief voor de bitcoin, waaronder ether, het goed gedaan. De koers van ether is in een week tijd met 24 procent gestegen, tegen een plus van 8 procent voor de bitcoin in dezelfde periode.

Een recente fundamentele ontwikkeling is de aanpassing van het Ethereum-netwerk, waar de cryptomunt ether aan is gekoppeld. Hierbij wordt onder meer het aantal ether in omloop teruggebracht.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Mede-oprichter Vitalik Buterin van cryptoplatform Ethereum gaat in op vragen over duurzaamheid en zijn ideeën over de dogecoin – 8 opmerkelijke uitspraken