• De bitcoin kan naar een niveau van 300.000 dollar stijgen en vervolgens 90 procent dalen.
  • Dat zegt Bobby Lee, oprichter van de cryptobeurs BTCC.
  • Volgens Lee kent de bitcoin tot nu toe elke vier jaar een flinke opleving, om daarna een tijdje in een ‘winterslaap’ te belanden.

De bitcoin kan nog flink verder stijgen tot een niveau van 300.000 dollar. Maar daarna volgt een instorting van 90 procent gevolgd door een jarenlange ‘winterslaap’ voor de belangrijkste cryptomunt.

Dat perspectief schetst de oprichter van de cryptobeurs BTCC, Bobby Lee.

Lee richtte het handelsplatform voor cryptomunten BTCC in 2011 op, waarmee dit één van de oudste cryptobeurzen is. Hij deed zijn uitspraken over de ontwikkeling van de bitcoin begin deze week bij tv-zender CNBC.

De huidige opmars van de bitcoin is volgens Lee een ‘bull market’ die eens in de drie tot vier jaar optreedt. Hij wijst erop dat 2013 en 2017 ook topjaren waren voor de bitcoin, waarbij de cryptomunt tien tot twintig keer over de kop ging.

Voor dit jaar ziet Lee de koers van de bitcoin tegen de zomer verder stijgen naar 100.000 dollar en eind dit jaar mogelijk op 300.000 dollar belanden. Ten minste, "als de geschiedenis zich herhaalt."

Na de 'bull market' volgt volgens Lee echter een terugval "als de zeepbel uiteenspat."  De bitcoin kan dan 80 procent tot 90 procent dalen en jarenlang in een 'winterslaap' verkeren, waarbij er niet veel gebeurt met de koers.

De koers van de bitcoin is dit jaar grofweg verdubbeld van een niveau van 30.000 dollar tot ruim 60.000 dollar. Dinsdag noteerde de bitcoin op een niveau van iets minder dan 55.000 dollar

De meningen over de bitcoin zijn sterk verdeeld. Fans wijzen erop dat institutionele beleggers meer interesse tonen voor de cryptomunt. Sceptici zien in de opmars van de bitcoin niets meer dan een speculatieve zeepbel.

[activecampaign form=28]

Lees meer over bitcoin en cryptomunten: