Bill Gates is van mening dat het coronavirus de laatste pandemie kan zijn. Hij is er zelfs zo optimistisch over dat hij er zijn volgende boek aan heeft gewijd.

In een bericht op zijn langlopende blog GatesNotes onthulde de medeoprichter van Microsoft dat de titel van zijn nieuwe boek ‘How to Prevent the Next Pandemic’ zal zijn. In mei dit jaar komt het uit.  

“We zijn nog niet zo dicht bij het einde van deze pandemie als we zouden willen, maar we hebben veel geleerd over hoe we kunnen voorkomen dat dit opnieuw gebeurt”, zei Gates in een video op zijn blog.

In zijn boek gaat Gates stapsgewijs in op de manier waarop de samenleving toekomstige pandemieën kan voorkomen en de gezondheidszorg wereldwijd kan verbeteren, liet hij in de video weten.

Daarnaast heeft Gates de lessen opgetekend die hij heeft geleerd uit gesprekken met leiders op het gebied van volksgezondheid, waaronder Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

"Niemand hoeft ervan overtuigd te worden dat een besmettelijke ziekte miljoenen mensen kan doden of de wereldeconomie kan platleggen", schreef Gates. "Als we de juiste keuzes maken en de juiste investeringen doen, kunnen we van COVID-19 de laatste pandemie maken."

Complotdenkers: ‘Gates gebruikt vaccins om chips te implanteren’

Sinds zijn vertrek bij Microsoft heeft Gates via de Bill & Melinda Gates Foundatio zijn aandacht verlegd naar wereldwijde gezondheidskwesties. Hij heeft miljarden toegezegd voor de bestrijding van COVID-19 en de bewustmaking van de dreiging van klimaatverandering. Dit laatste was het onderwerp van zijn meest recente boek. 

Gates waarschuwde al langer voor de potentiële dreiging van een wereldwijde pandemie. Hij heeft zich ook uitgesproken over het belang van vaccins sinds corona is opgedoken.

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft sinds januari 2020 in totaal 2 miljard dollar toegezegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Toch is Gates de afgelopen twee jaar het doelwit geworden van online complottheorieën, waarin wordt beweerd dat hij de vaccins gebruikt om microchips bij mensen te implanteren. Hij is van plan ook dit in het boek aan de orde te stellen. 

LEES OOK: Bill Gates noemt zijn vriendschap met zedendelinquent Jeffrey Epstein een grote fout – en zegt dat hij en Melinda samen blijven werken