Premium content ophalen

Aandelenmarkten zijn aan het bijkomen van de schrik van afgelopen week, toen de Amerikaanse centrale bank aankondigde dat de rente sneller dan verwacht omhoog gaat.

Onderliggend zijn er op sectorniveau veel veranderingen, ook op de Europese beurzen.

Beursexperts Micheal Nabarro en Gökhan Erem signaleren kansen voor achtergebleven sectoren, zoals de vastgoedsector en bespreken hun voorkeur.

ANALYSE – Aandelenmarkten zijn aan het bijkomen van de schrik van vorige week. Beleggers werden flink wakker geschud door de aankondiging van de Amerikaanse centrale bank dat de rente in 2023 in twee stappen omhoog gaat. Fed-bestuurder James Bullard deed daar nog een schepje bovenop, door te suggereren dat een renteverhoging mogelijk ook eind 2022 al kan plaatsvinden.

Inmiddels blijft het effect op de belangrijke beursindices beperkt. Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte dinsdag dat het “zeer onwaarschijnlijk” is dat er sterke inflatie komt, zoals in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Dat hielp bij het stabiliseren van aandelenmarkten. Echter, zoals wij al in onze vorige analyse schreven, tussentijds gebeurt er onderliggend best veel.

In deze bijdrage richten wij ons op ontwikkelingen binnen de Europese aandelensectoren. Sinds eind vorig jaar vonden we de winnaars vooral in de sectoren auto’s, banken en grondstofgerelateerde bedrijven. Bij gebrek aan nieuw elan zien we nu dat andere sectoren die eerder zijn achtergebleven, een inhaalslag maken.

Sectoren in Europa: reissector en vastgoed herstellen

Premium content ophalen