Premium content ophalen

De sterke stijging van bedrijfswinsten in de eerste helft van dit jaar is een belangrijke steunpilaar geweest onder de opmars van aandelenmarkten.

Met een nieuw cijferseizoen voor beursgenoteerde bedrijven in aantocht, kijken beleggers met extra aandacht naar de behaalde en verwachte winsten.

Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem geven duiding bij de recente ontwikkelingen op de beurs.

ANALYSE – De stemming op financiële markten blijft gemengd. Aan de ene kant zijn er zorgen op sterk oplopende energieprijzen. En ook in China blijft het onrustig en is inmiddels een andere Chinese vastgoedontwikkelaar dan Evergrande in gebreke gebleven.

Aan de andere kant reageren beleggers ook op lichtpuntjes, zoals signalen dat de Republikeinen en Democraten in de VS er toch uit zullen komen met de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.

Los van de algemene economische ontwikkelingen is een belangrijke pilaar onder de stijging van aandelenmarkten de sterke winstgevendheid van bedrijven. De lage rentes en andere stimuleringsmaatregelen van overheden gaven veel bedrijven de mogelijkheid om indrukwekkende groei te laten zien.

Premium content ophalen