Beleveniswebsite Social Deal is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste werkgever van Nederland door vacaturesite Indeed. Het bedrijf uit Den Bosch dat voordelige deals voor lokale uitjes aanbiedt, wordt door zijn medewerkers hoog gewaardeerd wegens een prettige werksfeer en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar ‘Top-Rated Workplaces’ van Indeed.

De vacaturesite analyseerde duizenden beoordelingen die voormalige en huidige werknemers de afgelopen twee jaar over ondernemingen hebben achtergelaten op de bedrijfspagina’s van Indeed.nl.

Met behulp van een algoritme stelde Indeed een top 25 van beste werkgevers samen, op basis van onder meer de gemiddelde beoordeling en het aantal reviews. Daarbij werden zaken als de kwaliteit van het management, arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, bedrijfscultuur en de balans tussen werk en privé meegenomen.

Kleinere bedrijven scoren goed op werksfeer

Niet alleen grote namen als KPN, ING, Philips en KLM zijn in de ranglijst vertegenwoordigd, maar vooral ook kleinere bedrijven die hoog scoren op het gebied van werksfeer doen het goed. Personenvervoerbedrijf Willemsen-de Koning en woonzorgorganisatie Dagelijks Leven zijn dit jaar geëindigd op de tweede en derde plaats.

De best beoordeelde werkgevers:

1. Social Deal
2. Willemsen-de Koning Personenvervoer
3. Dagelijks Leven
4. Stella Fietsen
5. Bastion Hotels
6. Mentaal Beter
7. Vluchtelingenwerk Nederland
8. Rituals Cosmetics
9. Tata Steel
10. KPN
11. ING
12. Philips
13. Rabobank
14. Bol.com
15. Coöperatie VGZ
16. CompaNanny
17. Nike
18. WestCord Hotels
19. IKEA
20. Gemeente Amsterdram
21. KLM
22. ABN Amro
23. Subway
24. Ministerie van Defensie
25. Cordaan

"Bij veel organisaties in de lijst wordt de bedrijfscultuur hoog gewaardeerd en expliciet benoemd in de reviews", zegt Sander Poos, managing director Benelux bij Indeed. "Werksfeer speelt, net als vorig jaar, een ontzettend grote rol in de beoordeling van een werknemer als het gaat om zijn of haar werkgever."

Social Deal scoorde in alle categorieën gemiddeld het hoogst. De bedrijfscultuur van de negen jaar oude organisatie met 200 werknemers werd met een 4,5 uit 5 het hoogst gewaardeerd. Naast een prettige werksfeer werden in beoordelingen van werknemers ook secundaire arbeidsvoorwaarden aangehaald, zoals verzorgde lunches, borrels en bedrijfsuitjes.

Rens van den Berg, mede-oprichter en eigenaar van Social Deal, is trots op de titel. Dat de bedrijfscultuur door de werknemers wordt gewaardeerd heeft volgens hem te maken met de aanpak die het bedrijf sinds de oprichting heeft toegepast: "Succes delen met je medewerkers en iets terugdoen voor het harde werk dat zij in Social Deal stoppen".

LEES OOK: Ali Niknam wil alleen superslimme mensen bij Bunq en eist hoge prestaties: ‘Wij durven te kiezen voor een bepaalde cultuur’