Bedrijven moeten in deze tijden van personeelskrapte hun uiterste best doen om goede medewerkers binnen te halen en te behouden, bijvoorbeeld met doorgroeimogelijkheden. Banenplatform LinkedIn heeft een lijst opgesteld van de 15 beste werkplekken in Nederland om carrière te maken. De lijst, Top Companies 2024, is een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Bedrijven die zijn opgenomen in de ranglijst realiseren zich dat investeren in hun medewerkers essentieel is, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van hun vaardigheden, het bieden van kansen en het mogelijk maken van flexibel werk. Bij het opstellen van de lijst is ook gekeken naar onder meer personeelsverloop, bedrijfsaffiniteit van werknemers, opleidingsachtergrond en genderdiversiteit.

Volgens LinkedIn is het allerbeste bedrijf in Nederland om carrière te maken Versuni, de voormalige huishoudtak van Philips. Versuni produceert huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica en blinkt uit op het gebied van productontwikkeling, onderzoek en ontwikkeling, en supply chain management.

Dit is de volledige door LinkedIn opgestelde top 15:

1. Versuni (huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica)
2. ASML (halfgeleiders)
3. Rabobank (bankwezen)
4. SAP (software)
5. EPAM Systems (IT-diensten en consultancy)
6. Nike (retail)
7. Kraft Heinz (levensmiddelen en dranken)
8. ServiceNow (software)
9. Medtronic (medische apparatuur)
10. A.P. Moller - Maersk (transport, logistiek, supplychain en opslag)
11. KPMG (accounting)
12. Coty (persoonlijke verzorgingsproducten)
13. Miro (software)
14. Deloitte (bedrijfsconsulting en -diensten)
15. Uber (online marktplaatsplatform)

LEES OOK: Dit zijn de 21 populairste banen bij hoogopgeleide studenten en jonge professionals op de arbeidsmarkt