Mede door de coronacrisis is de interesse in beleggen flink gegroeid.

Daardoor kon online broker DeGiro de eerste helft van dit jaar een recordaantal transacties noteren.

Volgens de broker spelen ook negatieve rentes een rol bij de toegenomen interesse in beleggen.

Eerder moest DeGiro zelfs al een tijdelijke stop op nieuwe klanten instellen vanwege de grote toeloop.

In de eerste helft van dit jaar kon DeGiro niet alleen veel nieuwe klanten verwelkomen, maar de online broker tekende ook een recordaantal transacties op.

Er werden volgens DeGiro 24,5 miljoen transacties verwerkt, meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

DeGiro denkt de groei onder meer te danken te hebben aan de coronacrisis. “Naast negatieve rentetarieven, heeft de uitbraak van het coronavirus de interesse voor beleggen nog verder vergroot”, stelt de broker.

Het bedrijf verwelkomde dit jaar ruim 200.000 nieuwe klanten. Eerder moest DeGiro zelfs al een tijdelijke stop op nieuwe klanten instellen. Door de coronacrisis kreeg de broker te maken met een stormloop van aspirant-beleggers. 

De coronacrisis heeft geleid tot veel onrust op de beurs, wat weer kansen biedt voor beleggers. Na een crash zakte de AEX van rond de 630 punten naar 400 punten. Vervolgens herstelde de hoofdindex weer tot rond de 500 punten. De schommelingen zorgden voor veel interesse in beleggen, ook bij andere brokers meldden zich veel nieuwe klanten.

DeGiro is een Europese broker die beleggers in 18 landen bedient en naar eigen zeggen voor meer dan 75 miljard euro aan transactiewaarde per jaar verwerkt op beurzen wereldwijd.

Eind vorig jaar nam het Duitse Flatex de Nederlandse branchegenoot DeGiro over voor 250 miljoen euro.

Lees meer over beleggen: