De Belastingdienst roept ondernemers op om een weekje eerder aangifte te doen.

De Belastingdienst heeft deze week aan ondernemers mails gestuurd waarin wordt gewaarschuwd voor grote drukte op haar website. Daardoor kan het in de laatste week van april lastig of onmogelijk zijn om in te loggen.

Ook via Twitter @BDzakelijk vraagt de Belastingdienst ondernemers om rekening te houden met inlogproblemen en daarom vóór 24 april (volgende week vrijdag) aangifte te doen voor. Zowel voor de inkomstenbelasting als voor de btw.

De reden van de verwachte drukte is dat de aangifte inkomstenbelasting voor 1 mei binnen moet zijn. In eerdere jaren was de uiterste aangiftedatum nog 1 april.

Nu is het altijd druk in de dagen voor de uiterste aangiftedatum, maar dit jaar zijn er twee extra redenen voor de verwachte drukte. 1. Particulieren kunnen dit jaar voor het eerst online aangifte doen. 2. Veel ondernemers moeten voor eind april btw-aangifte over het eerste kwartaal doen. Beide redenen zetten extra druk op de website van de Belastingdienst.

De Belastingdienst adviseert om in verband met de verwachte drukte 's morgens, 's middags tussen 15.00 uur en 18.00 uur of 's avonds na 22.00 uur in te loggen.

Paul van der Kwast is financieel planner en lid van de Vereniging Onafhankelijke Financieel Planners. Voor Z24 volgt hij de fiscale ontwikkelingen op de voet. Ook schrijft hij tweewekelijks een column over personal finance.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl