• De Belastingdienst blijft nog jaren gebruik maken van zijn verouderde ICT-systeem, zo blijkt uit antwoorden op Kamervragen, waarover AG Connect schrijft.
  • Door dit systeem zouden de overheidsfinanciën in gevaar zijn, zo meldde NRC in februari. Staatssecretaris Marnix van Rij spreekt dit tegen.
  • Dat de fiscus het verouderde systeem blijft gebruiken, komt onder meer doordat de geplande vernieuwing niet zo snel plaatsvindt als gehoopt.
  • Lees ook: Goede IT’er moet ‘gewoon €150.000 kunnen verdienen’ bij de overheid, vindt Ton Elias

De Belastingdienst kan nog geen afscheid nemen van zijn verouderde ICT-systeem, zo blijkt uit antwoorden op Kamervragen van CDA-Kamerleden Inge van Dijk en Evert Jan Slootweg, waarover AG Connect schrijft.

De overheidsfinanciën zouden in gevaar zijn door de sterk verouderde ICT van de Belastingdienst, zo meldde NRC in februari. Dat de fiscus het systeem blijft gebruiken komt door twee zaken. Zo moet er voor mogelijke naheffingen tot acht jaar terug worden gekeken in de aangiftes, en vindt de geplande vernieuwing niet zo snel plaats als gehoopt.

Staatssecretaris Marnix van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst spreekt de berichtgeving door het NRC tegen. “De vrees dat de continuïteit van de belastingheffing op het spel staat is ongegrond”, antwoordt hij op de Kamervragen. “De oudere systemen zijn in de basis stabiel, maar aanpassingen van deze systemen is complex en vergt meer tijd.”

LEES HIER het hele artikel bij AG Connect: Verouderd IT-systeem Belastingdienst blijft nog jaren in de lucht