• Topbestuurders in Nederland verwachten in grote meerderheid op korte termijn veranderingen in de bedrijfsvoering te moeten doorvoeren om concurrerend te blijven.
  • De oorzaken voor herstructureringen liggen vooral bij het vinden van gekwalificeerd personeel, de toenemende energiekosten en de hoge inflatie, zo blijkt uit een peiling waarover CFO.nl schrijft.
  • Ook op het gebied van verduurzaming verwachten bedrijven niet of moeilijk mee te kunnen met de eisen.
  • Lees ook: Jonge Nederlanders in techsector kampen met onzekerheid over toekomst

Topbestuurders van grotere Nederlandse bedrijven verwachten in grote meerderheid op de korte termijn flinke veranderingen in de bedrijfsvoering te moeten doen om concurrerend te kunnen blijven. Dit blijkt uit het FTIBOLD Netherlands Resilience Barometer onderzoek van internationaal adviesbureau FTI Consulting, waarover CFO.nl schrijft.

De oorzaken voor deze zorgen laten zich wel raden: de problemen die bedrijven ondervinden met het vinden van gekwalificeerd personeel, de toenemende energiekosten en de hoge inflatie. Daarnaast ondervinden bedrijven ook nog problemen van de aangepaste werkwijze die ze door Covid-19 moesten invoeren.

Ook op het gebied van verduurzaming verwachten veel van de ondervraagden niet of moeilijk mee te kunnen met de eisen die vanuit de overheid worden gesteld.

Lees hier het hele artikel op CFO.nl: Meer dan twee op de drie bedrijven verwacht herstructurering