Wat moet je in huis hebben om voor Apple te kunnen werken?

Topman Tim Cook heeft onlangs in een podcast van zangeres Dua Lipa verteld welke karaktereigenschappen goede werknemers moeten hebben bij Apple.

Toen het interview drie minuten bezig was, zei Cook dat iedereen waar hij mee samenwerkt bij Apple vindt dat “één plus één drie is”. Niet goed kunnen rekenen lijkt niet echt een aanbeveling voor mensen die bij een techbedrijf willen werken, maar Cook legde uit wat hij daarmee bedoelde. 

“Het is een heerlijk gevoel om met mensen te werken die het beste in je bovenhalen en we geloven allemaal dat één plus één drie is”, zei hij. “Jouw idee plus mijn idee is beter dan allebei de losse ideeën.”

Moet je een diploma hebben of kunnen programmeren om bij Apple te werken?

Cook zei in het interview dat Apple mensen "uit alle lagen van de bevolking" aanneemt, ook mensen zonder diploma. Hij somde ook een lijstje andere karaktereigenschappen op die helpen om succes te boeken bij het iPhone-bedrijf.

"Een van de eigenschappen waar ik naar kijk is of mensen goed kunnen samenwerken", zei Cook. "Kunnen ze echt samenwerken? Zijn ze er echt van overtuigd dat één plus één drie is?" 

Cook zei ook op zoek te zijn naar mensen die nieuwsgierig zijn en niet bang zijn om vragen te stellen. Verder vindt hij creativiteit erg belangrijk.

Hoewel programmeren in zijn ogen zelfs buiten het werk om belangrijk is, heeft Apple ook mensen aangenomen die niet kunnen programmeren of dat nauwelijks hoeven te doen tijdens hun dagelijkse werk.

Sollicitanten bij Apple moesten soms 13 keer op gesprek komen

In 2016 heeft Business Insider al eens uitgebreid gekeken naar wat Apple-medewerkers over hun baan zeggen op platforms als Glassdoor en Quora.

De sollicitatieprocedure is erg streng en sommige kandidaten moesten wel 13 keer op gesprek komen. Apple werd ook omschreven als erg beschermend ten opzichte van nieuwe producten, onder meer door codenamen te gebruiken, prullenbakken te controleren en zwarte gordijnen voor de ramen te doen. 

Cook had zelf in 2015 al eens in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes verteld wat er nodig is om bij Apple te werken. Hij zei dat werknemers gepassioneerd en idealistisch moeten zijn en nooit 'nee' moeten accepteren. Ook zei hij dat het belangrijk is dat ze de wereld willen veranderen en niet tevreden moeten zijn met hoe dingen zijn. 

Ook stipte hij aan dat het belangrijk is mensen aan te nemen met verschillende perspectieven. Cook zei dat Apple "slimme mensen zoekt met een duidelijke mening en die daarover willen discussiëren met anderen".

LEES OOK: Dit zijn 5 dingen die slimme sollicitanten doen om op te vallen, volgens een loopbaanexpert