• Apple introduceerde dinsdag tijdens een livestream-evenement nieuwe producten, zoals een goedkopere iPhone en een nieuwe monitor.
  • De monitor wordt geleverd met een gratis Thunderbolt 4-kabel van 1 meter. De volgende lengte (1,8 meter) kost 149 euro.
  • Eerder viel Apple ook al op vanwege een dure accessoire: een poetsdoekje voor Apple Displays dat 25 euro kost.
  • Lees ook: Apple presenteert verbeterde versie van de iPhone SE en de nieuwe desktopcomputer Mac Studio

Apple onthulde dinsdag een hele reeks nieuwe producten, maar sommige accessoires zorgden vanwege hun prijs voor nogal wat gefronsde wenkbrauwen.

Een van de nieuwe producten was een aluminium beeldscherm van 1.779 euro met de naam Studio Display. Het scherm wordt geleverd met een Thunderbolt 4-kabel. Deze meet 1 meter en is bedoeld om de Display mee aan te sluiten op een computer of apparaat.

Als je computer niet binnen een meter staat, dan levert Apple je met alle liefde een langere kabel. Die moet je vanzelfsprekend wel los aanschaffen voor, schrik niet, 149 euro.

Voor dat geld krijg je 1,8 meter kabel met twee USB-C-uiteindes. Heb je nog meer lengte nodig, dan kun je kiezen voor de versie van 3 meter, die kost 179 euro.

Apple Studio Display. Afbeelding: Apple
Apple Studio Display. Afbeelding: Apple

Voorafgaand aan de Thunderbolt 4-kabel was er de Thunderbolt 3, een langere versie van twee meter die in 2020 los verkrijgbaar was voor een "whopping" 149 euro, schreef Business Insider destijds. Deze kabel is nu uit het assortiment gehaald.

De nieuwe Studio Display heeft, net als de Apple Pro Display XDR, de optie om een voorzien te worden van een laagje nanotextuur. Dit helpt tegen spiegelingen van buitenaf, maar heeft als nadeel dat Apple aanraadt om het scherm alleen schoon te maken met een speciale doek. Die doek viel velen op als ietwat prijzig. Het Apple Poetsdoekje kost namelijk 25 euro.

Tijdens het "Peek Performance"-evenement dinsdag presenteerde Apple ook enkele andere producten, zoals een krachtigere iPhone SE (de goedkoopste iPhone) en een nieuwe iPad Air.

LEES OOK: 10 manieren om het meeste uit de accuduur van je iPhone te halen